E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπιλ Γκέιτς: «Τι θα έκανα αν ήμουν πρόεδρος…»

Πως θα χτυπούσε τον κορωνοϊό

Μπιλ Γκέιτς: «Τι θα έκανα αν ήμουν πρόεδρος…»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/3/2020 | 17:13

Αν ο Μπιλ Γκέιτς ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, θα έθετε ως προτεραιότητα το να κρατήσει τους πολίτες της χώρας σε καραντίνα με σκοπό να καταπιέσει την καμπύλη εξάπλωσης των κρουσμάτων.

«Το μήνυμά (που θα έστελνε) είναι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να απομονωθούμε και αυτό είναι κάτι που θα διαρκέσει για ένα διάστημα χρόνου» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη του στο TED Talks. «Στην περίπτωση της Κίνας, πήρε 6 εβδομάδες, επομένως θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για ένα τέτοιο σενάριο με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν επιβληθεί καραντίνα σε εθνικό επίπεδο, μέσα σε 20 ημέρες θα δούμε τα νούμερα των νέων περιστατικών κορωνοϊού να αλλάζουν πραγματικά προς τα κάτω (…) και αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Γκέιτς στάθηκε και στη δυσκολία ενός τέτοιου κλίματος καραντίνας, τονίζοντας ότι χρειάζονται «καθαρά μηνύματα».

Σύμφωνα με υπολογισμούς των New York Times, μέχρι σήμερα περίπου 179 εκατ. άνθρωποι έχουν κληθεί να τεθούν σε καραντίνα μέσα στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περιστατικά στις ΗΠΑ σημειώνουν ανοδική πορεία σε σχέση με την καμπύλη της Κίνας και της Βόρειας Κορέας η οποία σημειώνει «πτώση» των κρουσμάτων, με την έννοια ότι η καμπύλη δείχνει να μην υπάρχει σημαντική ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Μπίλ Γκέιτς λόγω του ιδρύματος (Bill & Melinda Gates Foundation) που κατέχει με τη γυναίκα του Μελίντα, έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, όπως κρούσματα HIV και πολυομελίτιδας.

Το σχόλιο του Γκέιτς αναφορικά με το τι θα έκανε αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ήρθε λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του Τραμπ περί ανοίγματος των επιχειρήσεων μέχρι το Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ΗΠΑ θα ανοίξουν σύντομα τις επιχειρήσεις τους, πολύ πιο σύντομα από τους τρεις με τέσσερις μήνες που προτείνεται» έγραψε σε Tweet ο Τραμπ.

Αξιωματούχοι της Υγείας αναφέρουν ότι το χρονοδιάγραμμα του Τραμπ είναι πολύ σύντομο και άμα ανοίξουν οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Gates τονίζει επίσης ότι είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην ανθρώπινη υγεία και όχι στα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι οι οικονομικές επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες. Τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά στην οικονομία», δήλωσε ο Γκέιτς.

«Αλλά τα χρήματα, είναι κάτι το οποίο κερδίζεται ξανά σε αντίθεση με τις ανθρώπινες ζωές. Έτσι, καλύτερα να σφυροκοπείται η οικονομία με σκοπό να μειωθούν οι συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές» κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.