E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιους χτυπά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα

Αναλυτικά ηλικίες και περιοχές

Ποιους χτυπά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/3/2020 | 09:36

Μπορεί ο φόβος των ειδικών και οι προειδοποιήσεις τους να αφορούν στους ηλικιωμένους, αλλά ο κορονοϊός στην Ελλάδα φαίνεται ότι στοχεύει στις λεγόμενες «παραγωγικές ηλικίες». Σχεδόν… άτρωτα τα παιδιά έως 17 ετών. Ελάχιστες οι περιοχές όπου δεν υπάρχουν κρούσματα.

38 νεκροί (σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα), 1.156 κρούσματα και ο κορονοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του στην Ελλάδα. Μια εξάπλωση που δεν έχει καμία σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σύμφωνα με τους επιστήμονες θα κορυφωθεί μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος όμως «χτυπά» ο κορονοϊός στην Ελλάδα; Η απάντηση που δίνεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ είναι πως ο ιός «προτιμά» τις πιο παραγωγικές ηλικίες.

Οι άνθρωποι ηλικία από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%. Οι ηλικιωμένοι, που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω, μολύνονται σε ποσοστό 23%. Το ιδανικό για τους ηλικιωμένους θα ήταν ένα ποσοστό κάτω του 10%, έως μηδενικό.

Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών, που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς τους ιού, μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2.9%. Σε αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως τα παιδιά εξετάζονται για τον κορονοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως η έως τώρα ήπια εξέλιξη της καμπύλης των νέων κρουσμάτων και «ο βραδύτερος ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας», όπως είπε και Σωτήρης Τσιόδρας, αποτυπώνεται και στο γράφημα που αφορά τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά τα αποτελέσματα τους στον ΕΟΔΥ.

Στο σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 15.151 κλινικά δείγματα, από τα οποία τα 970 ποσοστό 6.4% ήταν θετικά στον κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που «χτυπά» ο κορονοϊός Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αχαΐα και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων και μεγαλύτερη απ’ ότι φαίνεται έκθεση του πληθυσμού στον ιό.

Όπως αποτυπώνεται και στον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές της χώρα όπου προς το παρόν επισήμως δεν έχει καταγράφει κάποιο κρούσμα κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.