E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης στο CNN: Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα σε σχετικά πρώιμο στάδιο

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι' αυτό»

Μητσοτάκης στο CNN: Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα σε σχετικά πρώιμο στάδιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/4/2020 | 21:17

Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός για φάρμακα, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ. Η Ε.Ε. έχει προχωρήσει στη θέσπιση μιας κοινής σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού. Βλέπουμε κάποιες ενδείξεις, σαφώς, να χειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο την κρίση του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κινητοποιήσαμε πολύ γρήγορα την ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνδράμει την προσπάθεια που κάνουμε. Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη προς το κράτος και την κυβέρνηση, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε αναφορές και στον λαϊκισμό της προηγούμενης περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς, με μια ημερήσια ενημέρωση και έπειτα από μια δεκαετία λαϊκισμού, βλέπουμε ότι οι ειδικοί οδηγούν σε σωστές πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι η τάση είναι ενθαρρυντική. Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα απόστασης σε σχετικά πρώιμο στάδιο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι' αυτό» είπε επίσης.

Ερωτηθείς για το πώς διοικεί τη χώρα ο πρωθυπουργός απάντησε:« Είμαι στο γραφείο και διοικούμε τη χώρα μέσω τηλεδιασκέψεων οι συνεργάτες μου κι εγώ. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα στο ψηφιακό μέλλον. Αυτή η κρίση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να εναγκαλιστεί την ψηφιακή τεχνολογία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα τι θα έλεγε στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου στο G-20, που φωτογραφίζεται να κάνει χειραψίες, απάντησε: «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα η Ελλάδα να βρεθεί πολύ σύντομα στο G20. Θα του έλεγα πως αυτό που κάνει είναι λάθος, γιατί το άπαν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν θέλουμε το σύστημα υγείας μας να κατακλυστεί από ασθενείς. Είναι λάθος αυτή η τακτική».

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεντευξή του

Watch | Interview with Christiane Amanpour on CNN.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.