E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συναγερμός στο hot spot στη Ριτσώνα: 20 κρούσματα κορωνοϊού

Σε καραντίνα για 14 ημέρες

Συναγερμός στο hot spot στη Ριτσώνα: 20 κρούσματα κορωνοϊού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/4/2020 | 09:29

Σε καραντίνα τίθεται για 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Ριτσώνα, αφού την Τρίτη, γυναίκα που φιλοξενείται εκεί και γέννησε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδα» βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ιχνηλατήθηκαν οι επαφές του κρούσματος και από αυτό προέκυψε ότι 20 άτομα της δομής είναι θετικά στον ιό, κανένα από αυτά ωστόσο δεν νοσεί και δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Σημειώνεται, ότι συνολικά στο hotspot της Ριτσώνας, φιλοξενούνται 3.000 άνθρωποι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Με εντολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, από σήμερα το πρωί τίθεται σε υγειονομικό περιορισμό η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα για χρονικό διάστημα 14 ημερών. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του COVID 19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό COVID 19. Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κ. Βάκα.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, η οποία ξεκίνησε από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Επίσης, χθες διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούμενη σε διαμέρισμα στην περιφέρεια Κιλκίς, βρέθηκε θετική στον ιό COVID 19, κατά τη διάρκεια παραμονής της σε μαιευτική κλινική της πόλης. Η ίδια και η οικογένεια της τέθηκαν σε αυστηρό κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στην περιοχή και πραγματοποιεί ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής γυναίκας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Σήμερα

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε

Ο CEO του LinkedIn προειδοποιεί: «Το μέλλον της εργασίας δεν θα ανήκει σε όσους έχουν πτυχία»

Σήμερα

«Το μέλλον δεν ανήκει πλέον σε όσους έχουν τα πιο “λαμπερά” πτυχία» εξηγεί

Έξι στους δέκα νοσηλευτές έχουν χορηγήσει λάθος φάρμακο

Σήμερα

Έντεκα σοβαρά περιστατικά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ το 2025

Το μοναδικό σενάριο που κρατά ζωντανή την Εθνική για το Μουντιάλ 2026

Σήμερα

Η Ελλάδα βρίσκεται στο -4 από Δανία και Σκωτία, που προηγούνται με 7 βαθμούς

Για ένα κορίτσι έγινε η συμπλοκή 13χρονων στην Τρίπολη ‑ Βαριά τραυματισμένος ο ένας ανήλικος

Σήμερα

Με απανωτές μαχαιριές επιτέθηκε ο ένας ανήλικος - «Βοήθεια! Τι κάνεις;» φώναζε ο άλλος - Συνελήφθησαν οι γονείς και των δυο παιδιών

Μυστήριο με αγνοούμενη μητέρα ‑ Μετά από 8 ημέρες βρέθηκε σε δάσος κοντά στο σπίτι της

Σήμερα

Η μυστηριώδης πυρκαγιά και οι άκαρπες έρευνες των Αρχών

Μαθητής εγκλωβισμένος σε γραφειοκρατικό εφιάλτη μετά τη σύλληψη του διευθυντή του

Σήμερα

Το παιδί “έμεινε” στην ίδια τάξη για να αποφύγει τον διευθυντή που συνελήφθη για βιαsmό ανηλίκου

Ακίνητα: Πώς κερδίζουν οι ιδιοκτήτες έως 3 χρόνια αφορολόγητα ενοίκια

Σήμερα

Ποιοι δικαιούνται τη φοροαπαλλαγή και πότε χάνεται

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα, χωρίς ΚΤΕΟ και με απλήρωτα τέλη

Σήμερα

700.000 οχήματα δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ, 243.904 κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα και 113.382 δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας

Τρίπολη: «Βοήθεια, τι κάνεις;» – Βίντεο από τη συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων και την επίθεση με μαχαίρι

Σήμερα

Μαχαίρωσε τον συμμαθητή του, με αποτέλεσμα να τον στείλει στην Εντατική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.