E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπορεί αυτή η γυναίκα να σώσει την ανθρωπότητα από τον κορωνοϊό;

Βγήκε θεραπευμένη από την καραντίνα για τον κορωνοϊό

Μπορεί αυτή η γυναίκα να σώσει την ανθρωπότητα από τον κορωνοϊό;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/4/2020 | 16:35

Στις 13 Μαρτίου, η 45χρονη Νεοϋορκέζα Νταϊάνα Μπέρεντ ξύπνησε με πυρετό 38,9 και βάρος στο στήθος. Ήταν ένας από τους πρώτους κατοίκους του Λονγκ Άιλαντ που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτήν την εβδομάδα έγινε η πρώτη θεραπευμένη του ιού στην πολιτεία της που περνά το τεστ που θα δείξει αν το αίμα της περιέχει επαρκή αντισώματα ώστε να συμβάλει στις έρευνες για την δοκιμή θεραπείας για την ασθένεια που έχει σκοτώσει σχεδόν 55.000 ανθρώπους στον κόσμο.

Το πλάσμα των ιαθέντων, το συστατικό του αίματος όπου συγκεντρώνονται τα αντισώματα μετά από ασθένεια, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε έρευνες μικρής κλίμακας κατά άλλων λοιμωδών νόσων όπως ο Ebola και ο Sars.

Η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει δώσει το πράσινο φως για την δοκιμή τέτοιων θεραπειών για την Covid-19, που έχει ήδη προσβάλει 245.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη ωστόσο δεν έχουν ως στόχο να καταλήξουν σε μία θαυματουργή λύση, προειδοποιεί ο Bruce Sachias, ιατρικός υπεύθυνος του Κέντρου Αιμοληψίας της Νέας Υόρκης, που είναι επιφορτισμένο με την λήψη, δοκιμή και διανομή των δωρεών πλάσματος στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι βρισκόμαστε ακόμη σε άγνωστο έδαφος», λέει.

Οι Eldad Hod και Steven Spitalnik, ειδικοί στην μετάγγιση αίματος στον νοσοκομείο Irving του Πανεπιστημίου Columbia, τονίζουν επίσης το μέγεθος της αβεβαιότητας.

Πιστεύουν ότι «σε διάστημα 7 έως 14 ημερών μετά την έναρξη της μόλυνσης, οι άνθρωποι αναπτύσσουν ανοσοαντίδραση και καταλήγουν να αναπτύξουν μεγάλες ποσότητες αντισωμάτων. Αλλά δεν είναι γνωστό πότε σημειώνεται η κορύφωση της παραγωγής αντισωμάτων», εξηγεί ο δρ. Spitalnik.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένα δεδομένα δείχνουν ότι η κορύφωση έρχεται περίπου 28 ημέρες μετά την μόλυνση και ελπίζει ότι οι έρευνές τους θα δώσουν μία πιο ακριβή εικόνα.

«Κάθε δωρεά πλάσματος μπορεί εν δυνάμει να σώσει τρεις ή τέσσερις ζωές», λέει ο δρ. Hod.

Στόχος αυτήν την στιγμή είναι η συγκέντρωση αρκετής ποσότητας πλάσματος ώστε οι ερευνητές να έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε επίσημες έρευνες με ομάδες ασθενών – μαρτύρων που θα λάβουν πλάσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο πλάσμα θα προορίζεται πάντως για ασθενείς που δεν έχουν περιληφθεί στην έρευνα, αλλά για τους οποίους οι άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει, εξηγεί ο Eldad Hod.

Οι ερευνητές θέλουν στην συνέχεια να δοκιμάσουν την μέθοδο σε υπό νοσηλεία ασθενείς και ως προληπτική αγωγή σε ευάλωτα περιβάλλοντα, όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Υπό κανονικές συνθήκες, θα προχωρούσαν σε πολύ ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές, μακροχρόνιες, αλλά με ασφαλέστερα αποτελέσματα. «Αλλά βρισκόμαστε σε κρίση», εξηγεί ο Steven Spitalnik.

Εξαιρετική ευκαιρία

Η ίδια η Νταϊάν Μπέρεντ ελπίζει ότι η διαδικασία θα σώσει ζωές.

«Μπορούμε να γίνουμε σούπερ ήρωες. Ζούμε σε πρωτόγνωρους καιρούς, όπου τα πάντα είναι άγνωστα, αλλά εμείς, οι επιζήσαντες, μπορούμε να βοηθήσουμε. Μπορούμε να γίνουμε οι άνθρωποι που τρέχουν προς την φωτιά με την στολή προστασίας που έχει κατασκευάσει ο οργανισμός μας».

Οι αναλύσεις θα δείξουν αν έχει αρκετά αντισώματα για να δωρίσει το πλάσμα της και αν δεν υπάρχει πια κανένα ίχνος του ιού στο αίμα της, που είναι και ο αναγκαίος όρος για να χρησιμοποιηθεί το πλάσμα της στις έρευνες.

Έχει δημιουργήσει στο Facebook ομάδα, το “Survivor Corps”, που περιλαμβάνει ήδη 17.000 μέλη, για να κινητοποιήσει τους επιζήσαντες της επιδημίας που είναι έτοιμοι να μοιρασθούν τα αντισώματά τους.

Εκατοντάδες ιαθέντες έχουν προσφέρει την βοήθειά τους στην Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η επιστήμη θα νικήσει»

Εάν η διαδικασία αποδειχθεί αποτελεσματική, αντίστοιχοι μηχανισμοί λήψης πλάσματος θα δημιουργηθούν από τα κέντρα μετάγγισης αίματος, εξηγεί ο δρ. Sachias.

Νοσοκομείο του Χιούστον έχει ήδη δοκιμάσει την μετάγγιση πλάσματος από αποθεραπευμένο ασθενή σε ασθενή που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.