E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έως 39 ετών ένας στους τρεις που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊο στην Ελλάδα

Αδύναμος κρίκος στις ΜΕΘ οι άνδρες

Έως 39 ετών ένας στους τρεις που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊο στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/4/2020 | 09:07

Αμείωτη συνεχίζεται η προσπάθεια των ειδικών να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία γίνεται τα οποία θα τους επιτρέψουν να έχουν ευκρινή και πλήρη επιδημιολογική εικόνα για τον κορωνοϊό και τη λοίμωξη Covid-19 - μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, παράλληλα με εκείνη για την ανάπτυξη εμβολίου και φαρμάκου για τη νόσο.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η επιδημιολογική εικόνα συμπληρώνεται ημέρα με την ημέρα, με τα στοιχεία που συλλέγονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και αφορούν την πορεία του κορωνοϊού, τη γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων, τα χαρακτηριστικά των ασθενών, την εξέλιξη της νοσηλείας τους. Μάλιστα, την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται, κομβικό ρόλο στην οποία έχει και η ιχνηλάτηση που συνεχίζεται από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, υπογράμμισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας στους 3 προσβληθέντες από τον κορωνοιό είναι ηλικίας 0-39 χρόνων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό είναι ηλικίας 40 -64 χρόνων (45,1%).

Μεγάλη είναι όμως η επίπτωση που έχει ο νέος κορωνοϊός στις νέες ηλικίες, καθώς 1 στους 3 από όσους έχουν προβληθεί είναι ηλικίας μέχρι 39 χρόνων. Ειδικότερα, ποσοστό 2,9% είναι ανήλικοι και ποσοστό 30,9% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων υφίστανται τις πιο σοβαρές επιπτώσεις λόγω του κορωνοιού και είναι εκείνοι που κυρίως διασωληνώνονται αλλά και έχουν μοιραία κατάληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 21% των ατόμων που έχουν προσβληθεί στη χώρα μας από κορωνοϊό είναι ηλικίας άνω των 65 χρόνων, ωστόσο είναι η ηλικιακή ομάδα στην οποία καταγράφεται το 74% των θανάτων. Ένα στα 4 θύματα του κορωνοιού στη χώρα μας είναι ηλικίας 40-64 χρόνων.

Από τα 18 άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας που κατέληξαν στις ΜΕΘ, οι 17 ήταν άνδρες.

Αλλά και στα θύματα της πανδημίας της πιο επιβαρυμένες ηλικιακής ομάδας, δηλαδή εκείνων ηλικίας 65 χρόνων και άνω, η επίπτωση φαίνεται σαφώς μεγαλύτερη στους άρρενες ασθενείς. Από τα 54 άτομα που κατέληξαν, οι άνδρες ήταν 34 και οι γυναίκες 20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδύναμος κρίκος οι άνδρες στις ΜΕΘ

Σε ό,τι αφορά τη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι οι κλίνες ΜΕΘ καταλαμβάνονται σχεδόν εξ ημισείας τόσο από άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων (53,8%) όσο και από άτομα νεώτερα, ηλικίας 40 έως 64 χρόνων (46,2).

Ωστόσο, καταγράφονται αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις στους διασωληνωμένους με βάση το φύλο. Από τους 43 ασθενεις ηλικίας 40-64 χρόνων που ήταν διασωληνωμένοι την περασμενη Κυριακή, οι 31 ήταν άνδρες και οι 12 γυναίκες. Από τους 50 ασθενείς ηλικίας άνω των 65 χρόνων που επίσης βρίσκονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, οι 43 ήταν άνδρες και οι 7 γυναίκες.

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά αυτά αναφέρονται στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ επί συνόλου 1.735 κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιόδρας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.755, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 361 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και τα 655 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 90 ασθενείς - έναντι 93 που ήταν την περασμένη Κυριακη. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Από αυτούς, οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, δηλαδή περίπου το 79% είναι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Συνολικά 269 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 79. Από τα θύματα τα 56 ήταν άνδρες και οι 23 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.