E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Είκοσι μέρες πειθαρχία και μετά δύο εβδομάδες υπομονή

Έτσι θα βγούμε από το σπίτι το Μάιο

Είκοσι μέρες πειθαρχία και μετά δύο εβδομάδες υπομονή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/4/2020 | 09:05

Τα νέα των τελευταίων ημερών είναι καλά. Δεν το έκρυψε, άλλωστε, ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας. Η καμπύλη των κρουσμάτων του κορονοϊού δείχνει να έχει «οριζοντιωθεί» και αυτό είναι που προκαλεί τις πρώτες συζητήσεις για το πότε θα… βγούμε από τα σπίτια μας. Το Πάσχα, πάντως, δεν θα είναι το ίδιο, κι αυτό δεν αλλάζει! «Αρκεί να μην εφησυχάζουμε», επιμένουν κι επαναλαμβάνουν κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκτίμηση που υπάρχει στο Μαξίμου είναι πως όλα θα φωτιστούν την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Αφότου, δηλαδή, θα έχει περάσει το Πάσχα ως το πιο σοβαρό τεστ αντοχής των περιοριστικών μέτρων και θα έχει διαπιστωθεί ότι πράγματι η καμπύλη αρχίζει να παρουσιάζει καθοδική πορεία, ώστε ν’ αρχίσει να ξεδιπλώνεται στη συνέχεια το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το πρώτο ορόσημο λοιπόν είναι η 27η Απριλίου. Τότε λήγει η παράταση που δόθηκε για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και ασφαλώς δεν είναι η ημερομηνία που θα ανακοινωθεί η άρση τους ή των όποιων άλλων μέτρων που αφορούν την οικονομική δραστηριότητα, τα σχολεία και τα δικαστήρια. Θα σηματοδοτήσει, όμως, την αντίστροφη μέτρηση έως το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, όταν τα μέτρα πράγματι θ’ αρχίσουν να χαλαρώνουν και σιγά-σιγά η ζωή να επιστρέφει στους καθημερινούς της ρυθμούς.

«Αρκεί η εξέλιξη των πραγμάτων να συνεχίσει να είναι όπως δείχνει σήμερα και οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως», λένε χαρακτηριστικά στο newsit.gr κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά πόσο μεγάλη αξία έχει η πιστή τήρηση των μέτρων τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. «Έως τότε, καμία χαλάρωση και κανένας εφησυχασμός», προσθέτουν τα ίδια στελέχη. Υπό αυτό το πρίσμα, εξάλλου, διόλου απίθανο είναι το σενάριο ένα πισωγύρισμα – ήτοι, μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων ή ένας δεύτερος κύκλος της πανδημίας – να οδηγήσει και πάλι σε περιοριστικά μέτρα κι ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή άρση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσώρας συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα είναι πάντως υψηλή. Αυτό φαίνεται πως οδήγησε τελικώς στην απόφαση να μπουν στο συρτάρι οι προτάσεις για αυστηροποίηση του πλαισίου μετακινήσεων – χρονικά και ποσοτικά, με βάση τα SMS στο 13033 – ή ακόμη και τα ακραία σενάρια καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Τούτο ουδόλως σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστούν εάν τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, με πιθανότερο σενάριο και σ’ αυτή την περίπτωση τα αυστηρότερα αυτά μέτρα να έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς, όπως έγινε π.χ. σε Μύκονο και Σαντορίνη.

“Φωτιά” τα πρόστιμα ενόψει Πάσχα

Δεδομένη θεωρείται πάντως η αυστηροποίηση των ελέγχων και ο διπλασιασμός του προστίμου από τα 150 στα 300 ευρώ ή και ακόμη παραπάνω σε περίπτωση υποτροπής, ενώ θα ληφθούν… αποτρεπτικά μέτρα για το ψήσιμο του οβελία σε ανοιχτές αυλές και δημόσιους χώρους και για την έξοδο του Πάσχα με εντατική αστυνόμευση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Δεν θα κλείσουν αυτοκινητόδρομοι, διόδια και εθνικές οδοί (σ.σ.: κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές προϊόντων πρώτης και μη ανάγκης), αλλά είναι πιθανό να κλείσουν περιφερειακές οδοί και παράδρομοι.

Αυστηροί θα είναι και οι έλεγχοι σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ φόβοι για κρούσματα απειθαρχίας υπάρχουν για τις εκκλησίες, παρά την απόφαση να επιτραπούν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Ο λόγος είναι πως υπάρχει ενδεχόμενο συγκέντρωσης πιστών στον προαύλιο χώρο ή για το «δεύτε λάβετε φως» το βράδυ της Ανάστασης, με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός ν’ αποτελεί πράγματι μια «σύνθετη άσκηση», όπως τη χαρακτήρισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.