E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία

Τι δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας

Κορωνοϊός: Κύριος παράγοντας κινδύνου και η παχυσαρκία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/4/2020 | 21:05

Η παχυσαρκία είναι ένας κύριος παράγοντας κινδύνου για τη μόλυνση από κορωνοϊό δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας.

Μάλιστα όπως τόνισε οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ευάλωτες καθώς η παχυσαρκία διατηρεί υψηλά επίπεδα στη χώρα. Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, που είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που κάνει τις εισηγήσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δήλωσε πως έως και 17 εκατ. από τα 67 εκατ. των Γάλλων πολιτών αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από τον κορωνοϊό λόγω ηλικίας, ασθενειών και από την παχυσαρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτός ο ιός είναι τρομακτικός, μπορεί να χτυπήσει νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα υπέρβαρους νέους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι υπέρβαροι πρέπει πραγματικά να προσέχουν», δήλωσε ο Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχούμε για τους φίλους μας στην Αμερική, όπου το πρόβλημα από την παχυσαρκία γνωστό και όπου θα έχουν πιθανόν τα περισσότερα προβλήματα λόγω παχυσαρκίας».

Ο Ντελφρεσί είπε πως το 88% όσων έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέφεραν μόνο από σοβαρά συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γρίπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποσοστό θνησιμότητας για τους νέους που εισάγονται στα νοσοκομεία με σοβαρή αναπνευστική ασθένεια COVID-19 είναι περίπου 2% είπε, όμως αυξάνεται στο 14% για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Παρά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού στη Γαλλία, η χώρα είναι ακόμη πολύ μακριά από το σημείο όπου το 50% έως 60% του πληθυσμού θα έχει μολυνθεί και αναρρώσει και στο οποίο σημείο θα έχει φθάσει ένα κάποιο επίπεδο «ανοσίας της αγέλης», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

«Τα αρχικά δεδομένα δείχνουν πως ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να έχουν αναπτύξει ανοσία είναι χαμηλότερος από ό,τι φανταζόμαστε, περίπου 10-15%», δήλωσε ο βετεράνος ειδικός στις μεταδοτικές ασθένειες ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών στη Γαλλία για τον Έμπολα και το AIDS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε πως είναι πολύ νωρίς για να αρθεί η καραντίνα στη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η σύσταση του συμβουλίου είναι να συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες τα μέτρα αυστηρού περιορισμού και πως για να αρθεί η καραντίνα, θα πρέπει να μειωθεί η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας και να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Χθες, Τρίτη, ο αριθμός των ασθενών της COVID-19 που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ αυξήθηκε μόλις κατά 59 (1%) στους 7.131, όμως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων που έχει καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ κατά 11.059 ή 11%, φθάνοντας τα 109.069 καθώς όλο και περισσότεροι οίκοι ευγηρίας ανακοίνωσαν αθροιστικά στοιχεία για πρώτη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια τρίτη προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η καραντίνα είναι να υπάρχουν επαρκή αποθέματα εφοδίων, είπε ο Ντελφρεσί, κυρίως μασκών, κιτ διαγνωστικών τεστ και εργαλείων για τον εντοπισμό μολυσμένων ασθενών.

Η ικανότητα διενέργειας τεστ στη Γαλλία αυξήθηκε από 3.000 την ημέρα στα μέσα Μαρτίου σε 30.000 σε καθημερινή βάση σήμερα και θα αυξηθεί σε 100.000 έως 250.000 την ημέρα σε περίπου δύο εβδομάδες, είπε.

Η παχυσαρκία έχει αναφερθεί ως μια πιθανή εξήγηση για τον μεγαλύτερο από το μέσο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων της COVID-19 στην πόλη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και στο Μεξικό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.