E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Λιοντάρια παίρνουν έναν υπνάκο στη μέση του δρόμου

Η καραντίνα και η παντελής απουσία τουριστών έχει αλλάξει τις συνήθειές τους

Κορωνοϊός: Λιοντάρια παίρνουν έναν υπνάκο στη μέση του δρόμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/4/2020 | 20:16

Τη συγκυρία του lockdown και την παντελή απουσία τουριστών από τους δρόμους φαίνεται πως αξιοποίησε μια αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.   

Στις εικόνες που κατέγραψε ο φύλακας του πάρκου, Ρίτσαρντ Σόουρι, τα λιοντάρια φαίνονται να παίρνουν έναν υπνάκο σε δρόμο που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι γεμάτος αυτοκίνητα και τουρίστες.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως λέει ο ίδιος, το θέαμα είναι εντελώς ασυνήθιστο καθώς τα λιοντάρια συνηθίζεται να βγαίνουν στο δρόμο μόνο τις νύχτες, όταν νιώθουν την ασφάλεια της ερημιάς και να κοιμούνται εκεί μόνο τις κρύες νύχτες του χειμώνα όταν η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.   

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού και η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί λόγω αυτής άλλαξε το σκηνικό. Σε αντίθεση με άλλα πάρκα άγριας ζωής, το συγκεκριμένο έχει κλείσει από τις 25 Μαρτίου.   

Ο Σόουρι, ενώ έκανε περιπολία το απομεσήμερο της Τετάρτης, εντόπισε πάνω από δέκα λιοντάρια να κοιμούνται στην άσφαλτο. Μάλιστα, καθόλου δεν φάνηκε να τα ενοχλεί η παρουσία του όταν πλησίασε με το όχημά του σε απόσταση πέντε μέτρων για να τα απαθανατίσει με το κινητό του. 

«Τα λιοντάρια είναι συνηθισμένα σε αυτοκίνητα με ανθρώπους. Όλα τα ζώα δείχνουν μεγαλύτερο ένστικτο φόβου απέναντι σε ανθρώπους πεζούς. Οπότε αν είχα πάει με τα πόδια δίπλα τους, δεν θα με είχαν αφήσει να πλησιάσω τόσο κοντά» παραδέχεται ο ίδιος. 

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι συνάδελφοί του προβληματίζονται για το ότι ίσως τα λιοντάρια αρχίσουν να θεωρούν τους δρόμους ασφαλές μέρος να κυκλοφορούν και εκφράζουν φόβους για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, όταν τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας αρθούν. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα εντυπωσιακά αγάλματα που ... εμφανίζονται μόνο δυο ώρες την ημέρα!

Πριν 3 ώρες

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση που εμφανίζεται μόνο όσο η παλίρροια το επιτρέπει – και μας δείχνει το μέλλον που χτίζουμε.

Η γενιά που δεν λέει να αφήσει το τιμόνι: Γιατί οι Boomers εμποδίζουν την αλλαγή

Πριν 3 ώρες

Boomers vs Millennials: Η μεγάλη σύγκρουση για εξουσία, σπίτια και δουλειές

Ο Έλληνας που εφηύρε το παγωτό μηχανής

Πριν 3 ώρες

Η συγκλονιστική ιστορία του Θανάση Καρβέλα

Γιατί ο χρυσός είναι πιο ακριβός από ποτέ

Πριν 3 ώρες

Τι συμβαίνει στην Αφρική όσο οι επενδυτές πλουτίζουν

Explainer: Γιατί ξέσπασε διπλωματικός… πόλεμος για μια καρμπονάρα στο Ευρωκοινοβούλιο;

Χτες

Οργή Ιταλών για ψεύτικη καρμπονάρα στις Βρυξέλλες

Πόλεμος καφετεριών: Το καφέ των 2,5 ευρώ που έχει τρελάνει το Βερολίνο

Χτες

Το φαινόμενο που προκαλεί χάος στη Γερμανία

NASA: Γιατί η Σελήνη… συρρικνώνεται

Χτες

Σεισμοί, ρήγματα και μια απρόσμενη συρρίκνωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.