E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ευρωπαϊκή πόλη που απαγόρευσε το Airbnb στο κέντρο της

Εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου ύφεσης του τουρισμού

Η ευρωπαϊκή πόλη που απαγόρευσε το Airbnb στο κέντρο της
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/4/2020 | 17:51

Το Άμστερνταμ, εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου ύφεσης του τουρισμού που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να απαγορεύσει την ενοικίαση σπιτιών μέσω Airbnb, σε τρεις ιστορικές γειτονιές στο κέντρο της πόλης.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απαγόρευση, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της ολλανδικής πρωτεύουσας να συγκρατήσει την ενοικίαση σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως η Airbnb, εν μέσω καταγγελιών από κατοίκους ότι οι τουρίστες καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους.   Περίπου το 80% των ανθρώπων που ζουν στο κέντρο της πόλης πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκαλούνται από τον τουρισμό, λένε οι υποστηρικτές της απόφασης. Η απαγόρευση δεν θα ισχύει για τις υπηρεσίες bed & breakfast με άδεια, αλλά θα σταματήσει όλες τις άλλες μορφές ενοικίασης σε τουρίστες μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb.     

Ωστόσο η απόφαση αυτή ενισχύει ένα πιο διευρυμένο σύστημα περιορισμού που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου στο Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οποιοσδήποτε ενοικιάζει το σπίτι του στην πόλη θα πρέπει να έχει ειδική άδεια. Το Δημαρχείο δεν θα εκδίδει όμως καθόλου άδειες για τις τρεις γειτονιές που καλύπτονται από την ολική απαγόρευση.     

Σε μια δήλωση που εστάλη στο The Associated Press, η Airbnb δήλωσε ότι το 95% των καταχωρήσεων στο Άμστερνταμ βρίσκονται εκτός των περιοχών που καλύπτονται από την απαγόρευση. «Παραμένουμε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με το Άμστερνταμ για να υποστηρίξουμε μακροπρόθεσμες λύσεις σχετικά με την χρήση σπιτιών», δήλωσε η Airbnb. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Άμστερνταμ, τα τελευταία χρόνια, έχει καταστήσει αυστηρότερους τους κανόνες για τα άτομα που νοικιάζουν τα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των ιδιοκτητών στο μάξιμουμ των 30 διανυκτερεύσεων κατ 'ανώτατο όριο το χρόνο και στον περιορισμό των τεσσάρων επισκεπτών ανά διαμέρισμα για κάθε διανυκτέρευση. 

Με το νέο καθεστώς για όλη την πόλη, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώνουν κάθε περίοδο ενοικίασης ενώ τα πρόστιμα θα φτάσουν τα 21.000 ευρώ περίπου. Αξιωματούχοι λένε ότι το νέο σύστημα αδειών θα διευκολύνει τον έλεγχο ότι οι ιδιοκτήτες δεν παραβιάζουν τους κανόνες.  

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Χτες

Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Χτες

«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Χτες

Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Χτες

Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Χτες

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.