E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποκλεισμός του Κατίδη από τις εθνικές ομάδες

Η απόφαση της ΕΠΟ για το χαιρετισμό του στο ματς

Αποκλεισμός του Κατίδη από τις εθνικές ομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/3/2013 | 00:00

Σάλος σε όλη την Ελλάδα έχει ξεσπάσει μετά τον… πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη κατά την επίτευξη του γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ στο ματς με τη Βέροια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν έχει περάσει απαρατήρητος και η ΕΠΟ προχώρησε πρώτη στην απόφαση να αποκλείσει ισόβια τον νεαρό μεσοεπιθετικό από όλες τις εθνικές ομάδες. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας αντέδρασαν άμεσα στην κίνηση του Κατίδη και είναι οι πρώτοι που τιμωρούν τον ποδοσφαιριστή, καθώς θέλουν να δείξουν και προς τα έξω πως δεν πρόκειται να αφήσει ατιμώρητες τέτοιες κινήσεις στο μέλλον.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ βρισκόταν σε επικοινωνία από χθες το βράδυ, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η τιμωρία για τον Γιώργο Κατίδη και τελικά προχώρησαν στον ισόβιο αποκλεισμό του παίκτη από όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και χαρακτηριστικό είναι πως η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:

Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει».

Πηγή: sport-fm

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μόνο το 65% των σημερινών ιρανικών πυραύλων αναχαιτίστηκε από το Iron Dome

Χτες

Αυτό είναι μειωμένο από σχεδόν 90% την προηγούμενη ημέρα

Συνελήφθη 66χρονη για τη δολοφονία σκηνοθέτριας στο Λονδίνο

Χτες

Το Rolex «κλειδί» που οι Αρχές συνδέουν με την υπόθεση

Τραμπ για Ιράν: Θα αποφασίσω εμπλοκή ή όχι των ΗΠΑ τις επόμενες δύο εβδομάδες

Χτες

«Κλειδί» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Ισπανία: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του αστυνομικού που στραγγάλισε έναν κλέφτη

Χτες

Το περιστατικό προκάλεσε την αγανάκτηση της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ισπανία και, πρωτίστως στην περιφέρεια της Μαδρίτης, την οποία κυβερνά η δεξιά

Ο Τραμπ αναβάλλει για άλλη μια φορά την απαγόρευση του TikTok

Χτες

Είναι η τρίτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρατείνει την προθεσμία

Στο νοσοκομείο ο Κιλιάν Εμπαπέ

Χτες

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του

Μία γάτα, ένα γεράκι και 27 σκυλιά εντοπίστηκαν εγκλωβισμένα σε κλουβιά στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Σε δύο συλλήψεις προέβη η Αστυνομία για παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς

Παραίτηση Φλωρίδη και «συγγνώμη» από την κυβέρνηση για τον «βιαστή με την τυρόπιτα» ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Χτες

Χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τον Παύλο Μαρινάκη να της απαντήσει αν η κυβέρνηση υιοθετεί όσα είπε ο Γιώργος Φλωρίδης στη συζήτηση για την προανακριτική

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη Ισραήλ‑Ιράν

Χτες

Ρήγμα στον Λευκό Οίκο, αντιδρούν μέλη του κινήματος MAGA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.