E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κόντε: «Δεν έχουμε ξεχάσει τις απαράδεκτες θυσίες στις οποίες υποχρεώθηκαν οι Έλληνες»

«Βγάλτε κορονο-ομόλογα»

Κόντε: «Δεν έχουμε ξεχάσει τις απαράδεκτες θυσίες στις οποίες υποχρεώθηκαν οι Έλληνες»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/4/2020 | 11:17

Τη θέση του υπέρ της έκδοσης «κορονο-ομολόγων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τους όρους που θα επιβληθούν ως αντάλλαγμα για την στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «Δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν», λέει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν έχω πειστεί ότι οι όροι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο αυστηροί», δηλώνει ο κ. Κόντε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και επαναλαμβάνει ότι τα «κορονο-ομόλογα» θα ήταν ο μόνος τρόπος για να στείλει η Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι «συμπαγής και ενωμένη». Αναφέρει μάλιστα ότι η Ιταλία βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να αντιμετωπίζει μόνη το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Η Ευρώπη θα χρειαστεί όλη τη «δύναμη πυρός» της προκειμένου να ξεπεράσει το ιστορικό σοκ που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού, προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός και, ενόψει της συνόδου κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για κοινή ανάληψη χρέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βιώνουμε το ισχυρότερο σοκ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η Ευρώπη πρέπει να βρει μια απάντηση», δηλώνει και κάνει λόγο για την ανάγκη «πλήρους δύναμης πυρός» από την Ε.Ε., «με την έκδοση κοινών ομολόγων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Τζουζέπε Κόντε, η αντίθεση στα «κορονο-ομόλογα» από την Γερμανία και την Ολλανδία «πρέπει να αλλάξει».

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η Ιταλία έχει επιδείξει ιστορικά αλληλεγγύη προς χώρες «οι οποίες βρίσκονταν στα ερείπια των εξελίξεων μιας περιόδου μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθώντας προκειμένου να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον, από το οποίο προήλθε το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Δηλώνει, δε, αποφασισμένος να συνεχίσει να προωθεί την ιδέα ενός «κοινού, φιλόδοξου και δίκαιου οικονομικού εργαλείου» όπως τα «κορονο-ομόλογα», τα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν θα κοινοτικοποιήσουν προηγούμενα χρέη, αλλά θα είναι σχεδιασμένα ειδικά για την περίσταση και θα έχουν χρονικούς περιορισμούς.

Σημειώνει ακόμη ότι πολλές χώρες κοίταζαν μόνο το δικό τους συμφέρον. «Για παράδειγμα, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας είναι υψηλότερο από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε. Με αυτό το πλεόνασμα, η Γερμανία δεν λειτουργεί ως ατμομηχανή, αλλά ως φρένο της Ευρώπης», υπογραμμίζει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το επίδομα των 250 ευρώ ‑ Όλες οι πληρωμές

Πριν 10 ώρες

Επίδομα 250 ευρώ, συντάξεις Δεκεμβρίου και όλα τα επιδόματα

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Πριν 10 ώρες

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Πέθανε ο Πολ Κοστέλο

Πριν 10 ώρες

Ο Ιρλανδός σχεδιαστής μόδας Πολ Κοστέλο πέθανε σε ηλικία 80 ετών

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Χτες

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Χτες

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.