E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Την Τρίτη το μήνυμα Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού

Το πέρασμα στη δεύτερη φάση, που είναι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας

Την Τρίτη το μήνυμα Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/4/2020 | 19:25

Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει στους πολίτες ότι το πέρασμα στη δεύτερη φάση, που είναι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και της οικονομικής δραστηριότητας, είναι εφικτό, επειδή η πρώτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία - Το άνοιγμα θα γίνεται σταδιακά, σε βάθος διμήνου - «Αγκάθι», ακόμα, η επαναλειτουργία των σχολείων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει τελικά το τηλεοπτικά διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα την Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει στους πολίτες ότι το πέρασμα στη δεύτερη φάση, που είναι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και της οικονομικής δραστηριότητας, είναι εφικτό επειδή η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η «φάση Α» ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας, η επιβολή και τήρηση μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και η μείωση στο ελάχιστο του ρυθμού εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πληθυσμό. Η περίοδος αυτή διήρκεσε δύο μήνες, από τις 26 Φεβρουαρίου όταν ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα τονίσει ότι η δεύτερη φάση μπορεί να διαρκέσει κι εκείνη δύο μήνες, καθώς το άνοιγμα θα γίνεται σταδιακά και ενδέχεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στο μήνυμά του θα ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, αλλά και τους πολίτες για την πειθαρχία τους, αναμένεται να εξηγήσει ότι καθημερινά θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και η άρση των μέτρων θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση. Θα υπογραμμίσει επίσης την ανάγκη να τηρούνται καθημερινά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και όλες οι οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Πώς και πότε θα γίνει η άρση των μέτρων - «Αγκάθι» τα σχολεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχή της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων γίνεται αύριο, Δευτέρα, με τα Υποθηκοφυλακεία, τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία, αλλά για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων. Ακολουθούν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, τα μικρά μαγαζιά και τα κομμωτήρια, με όριο δύο πελάτες εντός του χώρου.

Τέλος Μαΐου πιθανότατα, αν όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά ως τότε, θα επαναλειτουργήσουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, αλλά μόνο στους εξωτερικούς τους χώρους, χωρίς δηλαδή να εξυπηρετούν πελάτες στο κλειστό κομμάτι του μαγαζιού εστίασης. Οι τουριστικές επιχειρήσεις αναμένεται να ανοίξουν από τον Ιούνιο, όπως και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Προέχει βέβαια να έχει βρεθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις πτήσεις, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν να έρχονται ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα, υπό προϋποθέσεις και με συγκεκριμένα μέτρα βέβαια.

Όσον αφορά στα σχολεία, οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, ενώ αρκετά είναι και τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την εστίαση. Τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια που διαθέτουν ανοιχτούς χώρους θα ανοίξουν σταδιακά.

Αναζητείται, όμως, μια «χρυσή τομή» που θα επιτρέπει να τηρηθούν αποστάσεις ανάμεσα στους πολίτες, αλλά θα φέρει και τον κόσμο στα μαγαζιά, ώστε αυτά να αποκτήσουν κίνηση και τζίρο. Είναι πιθανό σε αυτό να δώσουν λύση οι δήμοι, διευρύνοντας την άδεια για έξτρα τραπεζοκαθίσματα πέραν της άδειας που ήδη έχουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.