E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ζωή μας σε πλεξιγκλάς: Τα βάζουν μέχρι και στα κρεοπωλεία

Τα βάζουν από φαρμακεία και ταξί έως κρεοπωλεία και κέντρα αισθητικής

Η ζωή μας σε πλεξιγκλάς: Τα βάζουν μέχρι και στα κρεοπωλεία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/4/2020 | 15:56

Είδος προς... εξαφάνιση τείνει να καταστεί το πλεξιγκλάς, αφού από φαρμακεία και ταξί έως κρεοπωλεία και ινστιτούτα αισθητικής τοποθετούν διαχωριστικά από το συγκεκριμένο υλικό φέρνοντας στο νου των περισσότερων τις εικόνες των γκισέ των τραπεζών.

Καθώς όλοι οι επαγγελματίες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, μετά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ενισχύουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η νέα πραγματικότητα έχει καταστήσει το πλεξιγκλάς αναπόσταστο μέρος της για πολλούς επαγγελματίες και οι εισαγωγείς και οι τεχνικοί που το τοποθετούν δουλεύουν χωρίς σταματημό για να προλάβουν τον όγκο των παραγγελιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπέλλος, εκ των εισαγωγέων του υλικού και ιδιοκτήτης εταιρείας χονδρικής πώλησης στη Θεσσαλονίκη, οι πωλήσεις έχουν εκτιναχθεί και οι αποθήκες έχουν αδειάσει. «Κάθε μέρα έχουμε πάνω από εκατό παραγγελίες για τα πλεξιγκλάς που δίνονται σε διατάσεις 2x3 μέτρα. Είναι μια κατάσταση που έχει ήδη έχει φέρει μπροστά μας το θέμα της έλλειψης υλικού, καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της παράδοσης», λέει ο κ. Μπέλλος.

Στην προ-κορωνοϊού εποχή, όπως επισημαίνει, μια παραγγελία θα την παραλάμβανε από δύο ευρωπαϊκές χώρες σε δύο εβδομάδες, ενώ τώρα η ημερομηνία για να φτάσει η επόμενη παραγγελία από πλεξιγκλάς στα χέρια του είναι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» σε όλες τις εταιρείες που τοποθετούν πλεξιγκλάς και οι πελάτες πιέζουν να τοποθετηθούν άμεσα οι κατασκευές για να είναι έτοιμοι, όταν επιστρέψουν στους νέους ρυθμούς, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Νακόπουλος, γενικός γραμματέας Συνδέσμου Υαλοπινάκων και Υαλωθετών Θεσσαλονίκης, που ασχολείται με την τοποθέτηση πλεξιγκλάς από το 1972.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην αρχή είχαμε πελάτες τα φαρμακεία, τα ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, τώρα έχουμε στη λίστα πελάτων δικηγόρους, λογιστές, εμπορικά καταστήματα, κρεοπωλεία και φούρνους που θα δίνουν το ψωμί από το γκισέ», εξηγεί.

Όλο και περισσότεροι είναι, σύμφωνα με τον κ. Νακόπουλο, και οι οδηγοί ταξί που ήδη έχουν τοποθετήσει διαχωριστικό ανάμεσα στην μπροστινή και την πίσω θέση, με ειδικό άνοιγμα, ενώ αρκετές είναι και οι παραγγελίες σε κλειστούς χώρους για διαχωριστικά από γυαλί ώστε να είναι «πιο μόνιμη η κατασκευή».

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Δημήτρης Ρίμπας, μέλος του Συνδέσμου, ότι οι πελάτες πλέον προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. «Σήμερα», εξηγεί, «τοποθετήσαμε πλεξιγκλάς σε ινστιτούτα αισθητικής που παρήγγειλαν ειδικές κατασκευές με διαχωριστικό πάσο, αναμεσά σε υπαλλήλους και πελάτες, που θα περνούν μόνο τα χέρια τους όταν θα κάνουν π.χ. περιποίηση νυχιών».

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον στους χώρους εστίασης. Πριν από λίγες ημέρες, εστιατόριο στη Χαλκιδική ζήτησε ειδικά χωρίσματα από τραπέζι σε τραπέζι ώστε η κάθε παρέα να τρώει απομονωμένη από τους διπλανούς της, σύμφωνα με τον κ. Ρίμπα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.