E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σωτήρης Τσιόδρας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και καταστήματα

Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα

Σωτήρης Τσιόδρας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και καταστήματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/4/2020 | 18:09

Στα 2.534 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρας μας καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καταγράφηκαν 17 νέα. Ακόμη, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 136.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διασωληνωμένοι παραμένουν 43 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ακόμη, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα νέα συμπτώματα του κορωνοϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε πως περιλαμβάνουν: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως τα συμπτώματα εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολίων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως η επανέναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνει σταδιακά με συνεκτίμηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και καταστήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, κουρεία και γενικά σε όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

Το μέτρο ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού», είπε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».

Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα - Εν αναμονή των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερη. «Ισχύουν τα μέτρα και προετοιμαζόμαστε για την άρση τους», σημείωσε.

Όπως είπε, αύριο, Τρίτη στις 18:00 τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στη συνέχεια θα ενημερώσουμε εμείς και οι κατάλληλοι υπουργοί τον κόσμο για το πως θα γίνει αυτό. Η επιστροφή θα γίνει με βήματα τους δυο μήνες Μάιο και Ιούνιο», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα ενόψει Πρωτομαγιάς επαναλαμβάνοντας πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις.

«Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού», είπε.

Πού παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Η η παράταση γίνεται για προληπτικούς λόγους, σε συνέχεια της καραντίνας στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτη και δεν συντρέχει κάποιος ίδιαιτερος λόγος ανησυχίας.

Από αύριο το πρωί λήγουν και αίρονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που αφορούν στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στην παραλία Πάτρας, στην παραλία Βόλου αλλά και σε συννενόηση με τους αρμόδιους φορείς στους Δήμους Καστοριάς, Ορέστιδος, Νεστορίου της περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στο Δήμο Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακόμη, παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος όσων εισέρχονται στην χώρα από την Τουρκία μέσω των Κήπων Έβρου.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φόρτιου που παρατηρείται στην γειτονική χώρα στην περίπτωση των εισερχομένων από την Τουρκία, τηρείται το πρωτόκολλο αντίστοιχο με αυτό που ιχύει για τις πτήσεις του εξωτερικού, δηλαδή υποβολή σε τεστ, αναμονή των αποτελεσμάτων σε ξενοδοχείο και όσοι είναι θετικοί παραμένουν στο ξενοδοχείο και όσοι είναι αρνητικοί συνεχίζουν την καραντίνα στο σπίτι τους για 14 μέρες όπου και ελέγχονται.

Παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει ούτε πρόκειται να αφήσει απλήρωτη καμιά υποχρέωση απέναντι στους υγειονομικούς. «Θα ρυθμίσουμε τις επόμενες μέρες το θέμα των πρόσθετων εφημεριών», είπε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.