E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εμπόριο: Έρχονται εκπτώσεις άνω του 50%

Aμέσως μετά την άρση του lockdown για να τονωθεί η αγορά

Εμπόριο: Έρχονται εκπτώσεις άνω του 50%
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/4/2020 | 12:57

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αντίδραση των καταναλωτών μετά την «λήξη συναγερμού»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επί ποδός» βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος, ο οποίος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει τις πύλες των καταστημάτων ύστερα από ενάμιση μήνα «καραντίνας». Τα τελευταία 24ώρα επικρατεί έντονη κινητικότητα, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα δώσει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των εργασιών τους στις αρχές Μαΐου.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αντίδραση των καταναλωτών μετά την «λήξη συναγερμού», προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν. Μπορεί σε κάποιες επιχειρήσεις όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τα τηλέφωνα να έχουν «πάρει φωτιά» από πελάτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού, ωστόσο η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων περιμένει «δύσκολες μέρες».

Η δραστική μείωση των εισοδημάτων αναμένεται αναπόφευκτα να έχει επίπτωση στην αγοραστική συμπεριφορά κατά τους επόμενους μήνες ενώ η αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον εκτιμάται πως θα κάνει ακόμη πιο επιφυλακτικούς τους καταναλωτές. Κάποιοι εκτιμούν πως τα νοικοκυριά τον Μάιο θα σπεύσουν για αγορές, εκμεταλλευόμενα και τις προσφορές που αναμένεται να κάνουν οι έμποροι με το «καλημέρα» της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, ωστόσο στη συνέχεια και συγκεκριμένα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο αναμένεται μια κάμψη λόγω και της πτώσης της τουριστικής κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτημα παραμένει πώς θα κινηθεί η αγορά τον Αύγουστο, την περίοδο των θερινών εκπτώσεων όπου αναμένονται γενναίες εκπτώσεις τιμών που θα ξεπερνούν το 40% με 50%, και ίσως φθάσουν ακόμη πιο ψηλά. Οι έμποροι όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, έχουν μεγάλη ανάγκη από έσοδα για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Προβληματισμός υπάρχει και για το Φθινόπωρο, όπου δεν αποκλείεται έξαρση της πανδημίας. Το ενδεχόμενο ενός νέου «lockdown» το ερχόμενο φθινόπωρο «τρομάζει» την αγορά, καθώς θεωρεί ότι θα δώσει τη χαριστική βολή στο εμπόριο.

Μείζον ζήτημα για τον κλάδο αποτελούν τα ενοίκια. Η μείωση κατά 40% που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θεωρείται πως δεν αρκεί και πως θα χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις. Ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει ήδη πρόταση για επέκταση της μείωσης κατά 40% στα ενοίκια και στους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους. Αγκάθι είναι και οι επιταγές, οι οποίες θα αρχίσουν να «σκάνε» μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 75 ημερών που δόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από την κρίση του κορωνοϊού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προς τα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθούν οι αποδοχές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Πριν 7 ώρες

Στην προτελευταία θέση στην ΕΕ το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα

Μετά τη Γερμανία, συναγερμός και στην Πολωνία για ρωσική επίθεση

Πριν 7 ώρες

«Είμαστε ήδη σε προπολεμική περίοδο» λέει ο αρχηγός του Στρατού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Πριν 7 ώρες

Η κακοκαιρία θα περιοριστεί σταδιακά από την Πέμπτη

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Φίλος στη φυλακή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εκτελεστής

Χτες

Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα, επικοινωνούσε καθημερινά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θρίλερ με νεκρό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Χτες

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να δέχθηκε μπουνιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο από επιβάτες μηχανής που πιθανόν να εμπλέκονται στο εν λόγω τροχαίο

Ολλανδία: Μυστήριο με 49 θανάτους από παράνομη online «φαρμακαποθήκη»

Χτες

Νομικό «παραθυράκι» και δεκάδες θύματα

ΗΠΑ: Απελαύνεται η 26χρονη που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε 12χρονο

Χτες

«Αισχρά μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του»

Πάτρα: Έξι χρόνια κάθειρξη σε γυναίκα για εγκατάλειψη πέντε κουταβιών

Χτες

Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια έχουν υιοθετηθεί

Αριάνα Γκράντε: Εννέα μέρες φυλάκιση επιβλήθηκαν στον άντρα που της επιτέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Wicked: For Good»

Χτες

Ο 26χρονος Τζόνσον Γουέν είχε πηδήξει κιγκλίδωμα και είχε αρπάξει την 32χρονη σταρ

Συναγερμός στην Οδησσό: Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό τάνκερ που πήγαινε αέριο στην Ουκρανία

Χτες

Τυλίχθηκε στις φλόγες από την επίθεση ρωσικού drone ένα πλοίο με τουρκική σημεία που μετέφερε υγραέριο - Ασφαλές το πλήρωμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.