E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εμπόριο: Έρχονται εκπτώσεις άνω του 50%

Aμέσως μετά την άρση του lockdown για να τονωθεί η αγορά

Εμπόριο: Έρχονται εκπτώσεις άνω του 50%
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/4/2020 | 12:57

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αντίδραση των καταναλωτών μετά την «λήξη συναγερμού»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επί ποδός» βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος, ο οποίος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει τις πύλες των καταστημάτων ύστερα από ενάμιση μήνα «καραντίνας». Τα τελευταία 24ώρα επικρατεί έντονη κινητικότητα, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα δώσει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των εργασιών τους στις αρχές Μαΐου.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αντίδραση των καταναλωτών μετά την «λήξη συναγερμού», προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν. Μπορεί σε κάποιες επιχειρήσεις όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τα τηλέφωνα να έχουν «πάρει φωτιά» από πελάτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού, ωστόσο η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων περιμένει «δύσκολες μέρες».

Η δραστική μείωση των εισοδημάτων αναμένεται αναπόφευκτα να έχει επίπτωση στην αγοραστική συμπεριφορά κατά τους επόμενους μήνες ενώ η αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον εκτιμάται πως θα κάνει ακόμη πιο επιφυλακτικούς τους καταναλωτές. Κάποιοι εκτιμούν πως τα νοικοκυριά τον Μάιο θα σπεύσουν για αγορές, εκμεταλλευόμενα και τις προσφορές που αναμένεται να κάνουν οι έμποροι με το «καλημέρα» της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, ωστόσο στη συνέχεια και συγκεκριμένα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο αναμένεται μια κάμψη λόγω και της πτώσης της τουριστικής κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτημα παραμένει πώς θα κινηθεί η αγορά τον Αύγουστο, την περίοδο των θερινών εκπτώσεων όπου αναμένονται γενναίες εκπτώσεις τιμών που θα ξεπερνούν το 40% με 50%, και ίσως φθάσουν ακόμη πιο ψηλά. Οι έμποροι όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, έχουν μεγάλη ανάγκη από έσοδα για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Προβληματισμός υπάρχει και για το Φθινόπωρο, όπου δεν αποκλείεται έξαρση της πανδημίας. Το ενδεχόμενο ενός νέου «lockdown» το ερχόμενο φθινόπωρο «τρομάζει» την αγορά, καθώς θεωρεί ότι θα δώσει τη χαριστική βολή στο εμπόριο.

Μείζον ζήτημα για τον κλάδο αποτελούν τα ενοίκια. Η μείωση κατά 40% που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θεωρείται πως δεν αρκεί και πως θα χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις. Ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει ήδη πρόταση για επέκταση της μείωσης κατά 40% στα ενοίκια και στους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους. Αγκάθι είναι και οι επιταγές, οι οποίες θα αρχίσουν να «σκάνε» μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 75 ημερών που δόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από την κρίση του κορωνοϊού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.