E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι ζητούν οι Ρώσοι για να βοηθήσουν την Κύπρο

Τι ανταλλάγματα θέλουν για να δώσουν 5,8 δισ. ευρώ...

Τι ζητούν οι Ρώσοι για να βοηθήσουν την Κύπρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/3/2013 | 00:00

Παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες, καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου φαίνεται πως ζητούν οι Ρώσοι προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα με με 5,8 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, οι Ρώσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ρωσία βάζει ως όρο για οικονομική βοήθεια 20% στη διαχείρισή του.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες φήμες θέλουν τη Ρωσία να ζητά να γίνεται ανεφοδιασμός των ρωσικών πολεμικών πλοίων από το Μαρί και των πολεμικών της αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει διατάξει την παρουσία μόνιμου στόλου έξω από την Κύπρο!

Ανάλογο σενάριο σχετικά με τις απαιτήσεις των Ρώσων μας αποκάλυψε μέσω Twitter ο Nουριέλ Ρουμπινί, λέγοντας ότι εκτός από πρόσβαση στο φυσικό αέριο, επιθυμεί να δημιουργήσει και μια στρατιωτική ναυτική βάση στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σκοπεύει να συνδυάσει τη βοήθεια στην Κύπρο με την αποκάλυψη εκ μέρους των κυπριακών αρχών των στοιχείων των ιδιοκτητών ρωσικών εταιρειών που ιδρύθηκαν στο νησί.

Ο Ρώσος βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτόμου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δούμα, Μιχαήλ Γεμελιάνοφ, σε συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις με τη χορήγηση δανείου λαμβάνονται από το υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η υπόθεση πάει στην Κρατική Δούμα, η οποία αποφασίζει αν θα τις επικυρώσει ή όχι.

Νωρίτερα την Τετάρτη πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξε καταρχήν συμφωνία πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου σε Ρώσους επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, σε μια λακωνική δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε ότι οι πληροφορίες μου μεταδίδονται από ΜΜΕ δεν ισχύουν.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από τη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα συναντήσει, τουλάχιστον σήμερα, τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή, ωστόσο δεν αποκλείεται η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί αύριο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Πριν 10 ώρες

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Πριν 10 ώρες

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Πριν 10 ώρες

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Πριν 10 ώρες

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Πριν 10 ώρες

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Πριν 10 ώρες

Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Πριν 10 ώρες

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Πριν 10 ώρες

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Κακοκαιρία BYRON: 8 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό

Πριν 10 ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις επόμενες 48 ώρες

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Χτες

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Χτες

Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.