E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ευρώπη

Είχε μολυνθεί από Δεκέμβριο

Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ευρώπη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/5/2020 | 17:07

Μια μελέτη Γάλλων επιστημόνων, η οποία διαπίστωσε ότι ένας άνδρας είχε μολυνθεί με κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η Γαλλία αναφέρει τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για την αξιολόγηση του πού και πότε πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, ανακοίνωσαν σήμερα ειδικοί.

Γάλλοι επιστήμονες υπό τον Ιβ Κοέν, τον επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία Αβισέν και Ζαν-Βερντιέ ον Σεν-Σεν-Ντενί, στην περιοχή του Παρισιού, επανεξέτασαν δείγματα από 24 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και οι οποίοι είχαν βγει θετικοί στον ιό της γρίπης προτού ο κορωνοϊός εξελιχθεί σε πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΈκπληκτος δηλώνει ο «ασθενής μηδέν» της Ευρώπης 5/5/2020

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Antimicrobial Agents, έδειξαν ότι ένας ασθενής, ένας 42χρονος γεννημένος στην Αλγερία, ο οποίος είχε ζήσει πολλά χρόνια στη Γαλλία όπου εργάστηκε ως ιχθυοπώλης, είχε μολυνθεί με κορωνοϊό «ένα μήνα πριν από την πρώτη αναφορά κρουσμάτων στη χώρα», ανέφεραν οι επιστήμονες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα αυτά «δεν αποτελούν έκπληξη».

«Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα τέτοια κρούσματα», είπε νωρίτερα σήμερα σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ ενθαρρύοντας και άλλες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους για τυχόν κρούσματα από τα τέλη του 2019 και προσθέτοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο "μια νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεξάρτητοι ειδικοί εξέφρασαν την άποψη ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα σχετικά με αυτές τις διαπιστώσεις.

«Δεν είναι απίθανο να πρόκειται για πρώιμη εμφάνιση, αλλά τα στοιχεία δεν είναι σε καμία περίπτωση οριστικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Τζόναθαν Μπολ, ένας καθηγητής μοριακής ιολογίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ.

Ο Στίβεν Γκρίφιν, ένας ειδικός στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του βρετανικού πανεπιστημίου του Λιντς, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "πιθανόν σημαντικό εύρημα" και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όταν ερμηνεύουμε τέτοια ευρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες ο Κοέν δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν ο ασθενής, ο οποίος ταξίδεψε για τελευταία φορά στην Αλγερία τον Αύγουστο του 2019, ήταν ο «ασθενής μηδέν» της Γαλλίας.

Αλλά «ο εντοπισμός του πρώτου μολυσμένου ασθενή έχει μεγάλο επιδημιολογικό ενδιαφέρον καθώς αλλάζει δραματικά την γνώση μας σχετικά με τον SARS COV-2 (τον νέο κορωνοϊό) και την εξάπλωσή του στη χώρα», όπως έγραψε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην έκθεσή τους στην οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια τις διαπιστώσεις τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απουσία κάποιας σύνδεσης με την Κίνα και τυχόν πρόσφατης επίσκεψής του στο εξωτερικό "υποδηλώνουν ότι η νόσος ήδη εξαπλωνόταν μεταξύ του γαλλικού πληθυσμού στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γαλλία, όπου σχεδόν 25.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19 από την 1η Μαρτίου, επιβεβαίωσε τα πρώτα τρία κρούσματά της στις 24 Ιανουαρίου--δύο ασθενείς στο Παρίσι και ένας ακόμη στο Μπορντό, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ρόουλαντ Κάο, έναν καθηγητή κτηνιατρικής επιδημιολογίας και επιστήμης των δεδομένων στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί, ο εντοπισμός ενός κρούσματος τον Δεκέμβριο «δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εξάπλωση του ιού στη Γαλλία ξεκίνησε τόσο νωρίς».

«Αν επιβεβαιωθεί η υπόθεσή τους, αυτό που υποδηλώνει είναι ο ιός που εμφανίζεται σε ένα φαινομενικά απομακρυσμένο σημείο του κόσμου μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί και αλλού», εξηγεί ο ίδιος.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Κόσμος Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Κόσμος Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Κόσμος Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Κόσμος Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Κόσμος Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή για την παραλαβή του Αγίου Φωτός

Κόσμος Σήμερα

Το απόγευμα φτάνει στην Ελλάδα

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Κόσμος Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Κόσμος Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.