E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: «Δεν νιώθω τύψεις, δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα»

Η απολογία του Ροδίτη προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: «Δεν νιώθω τύψεις, δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/5/2020 | 19:27

Ρόλο κομπάρσου επιφύλαξε για τον εαυτό του ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα» είπε ο 23χρονος κατηγορούμενος σε μια απολογία που χαρακτηρίστηκε από κυνικότητα και αντιφάσεις. Ο νεαρός «έδειξε» τον συγκατηγορούμενο του, Αλβανικής καταγωγής ως τον μόνο υπεύθυνο για το αποτρόπαιο έγκλημα. «Δεν τον βοήθησα καθόλου» είπε επιμένοντας : «Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δε θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε»

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος αναφερόμενος στην βραδιά του εγκλήματος ισχυρίστηκε πως η άτυχη Ελένη αν και «το έπαιζε λίγο δύσκολη» συνευρέθηκε μαζί τους ερωτικά με τη θέληση της και ότι η αντίστροφη μέτρηση για το μοιραίο τέλος ξεκίνησε ότι η κοπέλα με σχόλιο της αμφισβήτησε τον ανδρισμό του συγκατηγορούμενου του. «Ο Αλ. αναστατώθηκε την έβριζε φώναζε, δε θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε πρώτα. Τη χτυπούσε από τη ζήλεια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι…Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό…» περιέγραψε και συνέχισε «Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε… Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο.». Ο νεαρός ισχυρίστηκε πως ο ίδιος , όπως και η Ελένη, νωρίτερα είχαν πιει σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενο του ο οποίος θεωρεί ότι «έριξε κάτι στο ποτό» του. Ο κατηγορούμενος μίλησε για τις προσπάθειες του να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ είχε πιει φάρμακα «για να είμαι πιο χαλαρός» ενώ αναφερόμενος στην Ελένη είπε: «Δεν το ξέρω 100% αλλά φαίνονταν ότι είχε «πιει» κάτι, ήταν παρανοϊκή».

Ο 23χρονος απευθυνόμενος στους δικαστές υποστήριξε πως ο άλλοτε στενός φίλος του ήταν εκείνος που μετέφερε μόνος την άτυχη φοιτήτρια στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια την πέταξε στη θάλασσα. «Την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος, δεν τον βοήθησα καθόλου. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα» ανέφερε ενώ το μόνο που παραδέχτηκε ήταν πως βοήθησε στο καθάρισμα από τα αίματα του σπιτιού του, που αποτέλεσε τον τόπο του εγκλήματος. «Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε…» είπε.

«Η Ελένη φώναζε και του έλεγα σταμάτα»
Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε από την πρόεδρο να απαντήσει στην κρίσιμη ερώτηση πώς αντέδρασε την ώρα που στο σπίτι του βρισκόταν σε εξέλιξη ένα άγριο έγκλημα εκείνος ισχυρίστηκε πως πανικοβλήθηκε και έφυγε. «Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγα σταμάτα» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω.

Πρόεδρος: Ο Αλ. λέει ότι εσείς τη χτυπήσατε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορούμενος: Υπάρχουν dna αποδείξεις

Η αγανάκτηση του πατέρα της Ελένης, ο οποίος παρακολουθούσε την απολογία του κατηγορούμενου, ξεχείλισε όταν τον άκουσε να αναφέρεται στα τελευταία λόγια της κόρης του. «Η Ελένη είπε την τελευταία της κουβέντα πριν μπούμε στην κλούβα. Είπε: «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου»» είπε ο κατηγορούμενος και ο πατέρα της άτυχης φοιτήτριας αντέδρασε φωνάζοντας μέσα στην δικαστική αίθουσα: «Αλήτες».

«Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν»

Ο κατηγορούμενος όταν κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν ζήτησε βοήθεια ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι στον κάτω όροφο βρισκόταν η γιαγιά και ο θείος του. «Ο Αλ. μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλ. ήταν στην καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλ. μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλ. επέλεξε την τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω.» περιέγραψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόεδρος: Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι, την σήκωσε στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του την κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής, όμως, μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο.

Κατηγορούμενος: Δε ξέρω

Πρόεδρος : Τον βλέπατε;

Κατηγορούμενος: Όχι

Πρόεδρος: Πως τα μάθατε;

Κατηγορούμενος: Ανέβηκε πάνω και μου είπε: «Πάμε όλα τελείωσαν». Μετά πήγαμε σπίτι. Καθάρισε. Καθάρισα και εγώ για να μην δουν το σπίτι έτσι οι δικοί μου. Τα πράγματα τα μάζεψε από την πρώτη φορά και τα πέταξε ο Αλ. Μου είπε να τα καθαρίσω όλα με χλωρίνη και έτσι έκανα.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι, γι’ αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε τη διακοπή της απολογίας του όταν δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την εισαγγελέα για το πώς νιώθει που δεν κατάφερε να σταματήσει το κακό. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός.

Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε;

Κατηγορούμενος: Καλά

Εισαγγελέας: Σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα.

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά, μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της.

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις, δεν έκανα τίποτα.

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύψεις για αυτό;

Κατηγορούμενος: Μπορώ να διακόψω….επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δε πήρα τη θέση της, να μην είμαι εγώ στη θέση της, να το πάθαινα εγώ, όχι η Ελένη

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πως νιώθετε;

Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά…

Η απολογία του 23χρονου θα συνεχιστεί αύριο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

Σήμερα

Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Σήμερα

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

Σήμερα

Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

Σήμερα

Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σήμερα

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

Σήμερα

Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 36
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.