E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βεντέτα στα Ανώγεια: Η ώρα της απολογίας του 29χρονου

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια Ρεθύμνου

Βεντέτα στα Ανώγεια: Η ώρα της απολογίας του 29χρονου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/5/2020 | 13:00

Έφτασε η ώρα της… απολογίας για τον 29χρονο που κατηγορείται για το φονικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Περαχώρι Ανωγείων όπου έπεσαν νεκροί ο 63χρονος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Ο 29χρονος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργου αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου Μανώλη Νταγιαντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ήδη έχει πει στην ομολογία του, ο 29χρονος «άδειασε» το πιστόλι του πάνω στον Γιώργο Ξυλούρη μετά που είδε νεκρό τον πατέρα του.

Στα δικαστήρια Ρεθύμνου, όπου αναμένεται να οδηγηθεί νωρίς το μεσημέρι ο 29χρονος, έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί αρκετά μέλη της οικογένειας Καλομοίρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στα δικαστήρια υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 29χρονος θα φορά, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του στα δικαστήρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κορωνοϊό.

Βέρρας: «Έπλυναν» τη σκηνή του εγκλήματος – «Μαγειρεμένο» το όπλο

Σάλος έχει προκληθεί από τις νέες δηλώσεις του δικηγόρου του 29χρονου, Διονύση Βέρρα ως προς τη σκηνή του εγκλήματος αλλά και το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο opentv ανέφερε πως ενώ ο κατηγορούμενος παρέδωσε το όπλο με την εμφάνισή του στην αστυνομία, η άλλη πλευρά το παρέδωσε έπειτα από δύο 24ωρα και τόνισε πως «Εγώ πιστεύω ότι αυτό το όπλο δεν είναι το πραγματικό όπλο. Είναι «μαγειρεμένη» παράδοση ενός άλλου όπλου και αυτό θα το δείτε όταν έρθουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής».

Παράλληλα, τόνισε πως η σκηνή του εγκλήματος έχει «πειραχθεί» λέγοντας χαρακτηριστικά «Κάποιοι είχαν πάει και είχαν πλύνει τον τόπο του συμβάντος πριν φτάσει η αστυνομία».

Πολλά τα «ερωτηματικά» στην υπόθεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο… φως το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με το οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν την ζωή τους οι δύο άνδρες.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα – τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα – έχουν μείνει αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες ενώ καθημερινά δημιουργούνται νέες.

Κάποιες από τις βασικές ερωτήσεις είναι:

– Πώς σκοτώθηκε ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης: Είναι γνωστό από την πρώτη κιόλας στιγμή πως ο 63χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν αυτή η σφαίρα προήλθε από το όπλο που κρατούσε ο Γιώργος Ξυλούρης ή από το όπλο του 29χρονου. Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε ο Γιώργος Ξυλούρης, η οικογένεια του 30χρονου όμως αναφέρει πως δεν υπήρχε πυρίτιδα στα χέρια του και δεν πυροβόλησε εκείνος. Η απάντηση αυτή είναι και η πιο «εύκολη» καθώς θα τη δώσει η βαλλιστική εξέταση.

– Το όπλο της οικογένειας του Γιώργου Ξυλούρη: Μετά από δύο περίπου 24ωρα η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε στις αρχές και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανωγείων το όπλο. Εδώ υπάρχουν τα εξής δύο ερωτηματικά: Κατ’ αρχήν ποιος πήρε εξ αρχής το όπλο από τη σκηνή του εγκλήματος και γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη; Το δεύτερο είναι η δήλωση του Διονύσιου Βέρρα που ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή. Σε αυτήν την ερώτηση και πάλι η βαλλιστική θα δώσει την απάντηση ωστόσο στο πρώτο ερώτημα οι αρχές θα πρέπει να το ερευνήσουν.

– «Πειραγμένη» η σκηνή του εγκλήματος: Από τη πρώτη στιγμή που ειπώθηκε πως στη σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκε κανένα όπλο, παρά μόνο κάλυκες, ήταν γνωστό πως είχε «πειραχθεί». Ωστόσο, ο Διονύσης Βέρρας σε δηλώσεις του δίνει ακόμα ένα στοιχείο λέγοντας πως όχι μόνο είχε αφαιρεθεί το όπλο αλλά κάποιοι είχαν προλάβει να «πλύνουν» την σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσει η αστυνομία. Εδώ και πάλι τίθεται το ερώτημα ποιος έκανε κάτι τέτοιο και για ποιον λόγο. Αυτή η απάντηση και πάλι θα δοθεί από το προανακριτικό έργο.

– Πώς ξεκίνησε ο καυγάς: Αρκετά ερωτηματικά– όχι όμως τόσο σοβαρά – υπάρχουν και στις σχέσεις των δύο οικογενειών και ειδικά των μελών που συμμετείχαν στην φονική συμπλοκή. Άλλοι λένε πως ο Γιώργος Ξυλούρης είχε προβλήματα με τον Λευτέρη Καλομοίρη. Άλλοι αναφέρουν πως τα προβλήματα υπήρχαν μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη και του γιου του 63χρονου. Την ίδια ώρα, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στις απόψεις ως προς το πώς ξεκίνησε ο καυγάς. Είναι δεδομένο ότι ο καυγάς ξεκίνησε έξω από το σπίτι του Καλομοίρη αλλά ανάμεσα σε ποιους; Στους δύο νεαρούς άνδρες ή στον Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη. Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν κι αυτό μένει να το απαντήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.