E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Με σκόνη ο πρώτος «καύσωνας»

«Κολλημένος» πάνω από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Με σκόνη ο πρώτος «καύσωνας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/5/2020 | 08:44

Το πρώτο ζεστό κύμα αέρα θα δεχθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα η Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να «κολλάει» -στις υψηλότερες τιμές της- πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε πολλές περιοχές, στη διάρκεια της εβδομάδας, δεν αποκλείεται να φτάσει και ίσως να ξεπεράσει ακόμη και τους 35 βαθμούς.

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες στα ηπειρωτικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μέτριοι και τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι, σταδιακά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα:

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σταδιακά πυκνότερες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία από το μεσημέρι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 33 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά μετά το μεσημέρι στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.


Σκόνη και 32 βαθμοί την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αίθριος καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Δεύτερο κύμα ζέστης από την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο από την Πέμπτη αναμένεται ένα δεύτερο κύμα ζέστης που θα είναι ακόμη πιο έντονο και παρατεταμένο (διάρκειας 4-5 ημερών σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία) «το οποίο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως και ακραίο για την εποχή που βρισκόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα ανέβει σε τόσο υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία από την ερχόμενη Πέμπτη (και ιδιαιτέρως από την ερχόμενη Παρασκευή) που η μέση τιμή των θερμοκρασιών θα είναι κατά 13-14°C υψηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή» σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων φαίνεται ότι θα επηρεαστεί κυρίως η κεντρική και η νότια Ελλάδα, με τον υδράργυρο σε αυτές τις περιοχές να αγγίζει κατά τόπους τους 38-39°C και πιθανότατα ακόμη και τους 40°C.

Για παράδειγμα, εξηγεί ο κ. Καλλιάνος, ο Θεσσαλικός κάμπος, η Κωπαΐδα στη Βοιωτία, πεδινά τμήματα της Φθιώτιδας, περιοχές της Αττικής αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου θα θέσουν σοβαρή υποψηφιότητα για να φτάσει εκεί ο υδράργυρος σε τιμές που θα αγγίξουν τους 38-39°C και ίσως ακόμη και τους 40°C.

Λόγω του γεγονότος, όμως, ότι τα τσιμέντα στις πόλεις δεν έχουν ακόμη "ποτίσει" από την ακτινοβολία και τη ζέστη, τις βραδινές ώρες η κατάσταση θα είναι υποφερτή διότι ο υδράργυρος θα προλαβαίνει να υποχωρεί σε ανεκτά επίπεδα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.