E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έτσι θα γίνει ο Πύργος του Πειραιά

Ξεκινά η αξιοποίηση του

Έτσι θα γίνει ο Πύργος του Πειραιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/5/2020 | 17:44

Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο – σύμβολο της πόλης, θα αποκτήσει «ζωή», 45 και πλέον χρόνια μετά την κατασκευή του, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» στον Δήμο Πειραιά να υπογράψει τη σύμβαση αξιοποίησής του με τον ανάδοχο. Ο απαιτούμενος προσυμβατικός έλεγχος ολοκληρώθηκε, χωρίς παρατηρήσεις και πλέον η πόλη μετρά αντίστροφα για την έναρξη των εργασιών στον Πύργο, που θα ανακαινιστεί ριζικά και θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτήριο με γραφεία και καταστήματα.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς μια ακόμα μεγάλη επένδυση, η οποία ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ξεκινά άμεσα στον Πειραιά, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πύργος του Πειραιά αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Πειραιά, το οποίο δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ από τότε που κατασκευάστηκε. Ο Δήμος Πειραιά σχεδίασε και προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίησή του, που προέβλεπε την παραχώρησή του για 99 έτη, τη διαχείριση και εκμετάλλευσή του από επενδυτές. Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία και κατακυρώθηκε στην Ένωση Εταιριών «CANTΕ HOLDINGS LTD – ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ».

Το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά είναι 1.010.000 ευρώ με αναπροσαρμογή 2% ετησίως, το οποίο θα επιστραφεί στην πειραϊκή κοινωνία σε έργα καθημερινότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών και την αναβάθμιση της πόλης.

Η αξιοποίηση του Πύργου προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων/ καταστημάτων και πρόθεση των επενδυτών έως σήμερα είναι να διαμορφωθεί το κτήριο ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Α και Β Υπόγειο: Μηχανολογικοί χώροι και χώροι στάθμευσης

Ισόγειο: Χώρος ενημέρωσης και ανάδειξης τουριστικού προϊόντος του Πειραιά και καταστήματα

1ος και 2ος όροφος: Καταστήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3ος όροφος: Πολυχώρος Πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης

4ος – 18ος όροφος: Γραφεία

19ος και 20ος όροφος: Εστιατόριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 33 μήνες για την ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με δημιουργία προστατευτικού κελύφους, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξη του Πύργου ως τοπόσημου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η αξιοποίηση του Πύργου, ενός κτηρίου συμβόλου όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για το μεγάλο λιμάνι της χώρας, είναι μια σημαντική στιγμή για τον Πειραιά και τους δημότες, καθώς ξεκινά ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά έργα στην πόλη. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε στη συνέχεια πως είναι εξαιρετικά θετικό για την πόλη μας, ότι παρά το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της πανδημίας, προχωρά στον Πειραιά μια τόσο μεγάλη επένδυση, άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος και χαρούμενος που οι προσπάθειές μας για την αξιοποίηση του Πύργου στέφθηκαν με επιτυχία, κλείνοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, που παρέμενε στάσιμο για περισσότερα από 45 χρόνια. Όταν μιλήσαμε για την αξιοποίηση του Πύργου, κάποιοι μας αμφισβήτησαν. Όμως σήμερα αποδεικνύεται ότι η δημοτική μας αρχή έκανε μια πολύ καλά μελετημένη και σοβαρή δουλειά με τον διεθνή διαγωνισμό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη αναδόχου, χωρίς καμία ένσταση και σήμερα πια, την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς καμία παρατήρηση», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι με την αξιοποίηση του Πύργου, θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δήμου, θα δημιουργηθεί μια νέα μικροοικονομία στην περιοχή, και κυρίως, νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα, θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η γύρω περιοχή.

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η αξιοποίηση του Πύργου αποτελεί ορόσημο ότι η πόλη αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί στους Πειραιώτες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.