E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεσσαλονίκη: Ένταση το βράδυ του Σαββάτου κατά την εκκένωση πλατείας από ΜΑΤ

Νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία κατήγγειλαν στα social media ότι έγινε χρήση βίας και χειροβομβίδων κρότου λάμψης

Θεσσαλονίκη: Ένταση το βράδυ του Σαββάτου κατά την  εκκένωση πλατείας από ΜΑΤ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/5/2020 | 10:22

Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν εκκένωση της πλατείας Καλλιθέας.   

Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στην πλατεία για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους νεαρούς κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή τους. Κάποιοι από αυτούς φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Ακολούθησε ένταση με τους αστυνομικούς να απωθούν τους νεαρούς.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία κατήγγειλαν στα social media την αστυνομική επέμβαση, σημειώνοντας ότι έγινε χρήση βίας και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.   Από την πλευρά της, η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η αστυνομική επέμβαση έγινε έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για διατάραξη ησυχίας.   

H ανάρτηση της πρωτοβουλίας Μένουμε Ενεργοί, καταγγέλλει το περιστατικό: 

Επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης! Προκλητική ήταν η παρουσία της αστυνομίας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό   

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση και τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως ευκαιρία για επίθεση στη δημοκρατία και τα δικαιώματα.   

Αναλυτικά η ανακοίνωση:   

Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να χαρακτηρίζονται διαμαρτυρώμενοι ενάντια του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου εκπαιδευτικοί, καλλιτεχνες, και άνθρωποι που απολάμβαναν μια βόλτα στη γειτονική τους πλατεία ως άεργοι, τεμπέληδες, έμποροι ναρκωτικών και κοινωνικά ανεύθυνοι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, γίναμε μάρτυρες της βίαιης καταστολής και της αυθαιρεσίας της αστυνομίας χάρην εκκένωσης πλατειών λόγω του κορονοϊού. Αυτό δεν ήταν παρά μια πρόφαση, όπως αναδείχθηκε έπειτα της ανενόχλητης διεξαγωγής των εγκαινίων της πλατείας Ομονοίας από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ.Μπακογιάννη. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΕΛΑΣ δεν εμφανίστηκε να διακόψει την οργανωμένη, επικίνδυνη κι ανεύθυνη φιέστα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουναντίον, στις πλατείες Αγίας Παρασκευής και Κυψέλης, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιδόθηκαν σε ένα όργιο καταστολής, όπου χτύπησαν, εξευτέλισαν και προσήγαγαν αναίτια νέους που βρίσκονταν στους ανοιχτούς ελεύθερους χώρους των πλατειών, που έτυχε να περνούν απ' το σημείο τη στιγμή της εφόδου αλλά και κατοίκους, σύμφωνα με ανατριχιαστικές καταγγελίες των βαλλόμενων.   

Σήμερα το βράδυ στο στόχαστρο βρέθηκαν οι πλατείες και οι νέοι της Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία και προχώρησαν στη ρίψη κροτίδων κρότου λάμψης προς τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Η σημερινή βίαιη και αναίτια έφοδος των ΜΑΤ προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επιθέσεων της αστυνομίας, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στη νέα γενιά.   

Αυτά τα γεγονότα θυμίζουν σκοτεινές εποχές στις οποίες οι νέοι και οι νέες αρνούμαστε να επιστρέψουμε. Γίνεται κάθε μέρα ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως «ευκαιρία» για επίθεση στη δημοκρατία και στα δικαιώματα. Η «ακροδεξιά» κανονικότητα που ετοιμάζουν δε μας χωράει. Οι ελεύθεροι χώροι και οι πλατείες ανήκουν σε όλες και σε όλους μας.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα Alerta: 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Πριν 11 ώρες

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Πριν 11 ώρες

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Πριν 11 ώρες

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

Πριν 11 ώρες

H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 11 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 11 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 11 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 11 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 11 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.