E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εξώδικο Κραουνάκη στον Δήμο Αθηναίων ‑ Ζητά αποζημίωση

Επικαλείται «απόλυτα σκηνοθετημένη δράση, η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης», αναφερόμενος στην «συναυλία δρόμου»

Εξώδικο Κραουνάκη στον Δήμο Αθηναίων ‑ Ζητά αποζημίωση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 18/5/2020 | 21:32

Μετά τη δριμεία κριτική στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης απέστειλε εξώδικο στον Δήμο Αθηναίων, με το οποίο ζητά να αποζημιωθεί χρηματικά επειδή η καλλιτέχνις ερμήνευσε τραγούδια του, χωρίς την άδειά του.

Ο συνθέτης είχε φροντίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή να εκφράσει την δυσαρέσκεια του απέναντι στο εγχείρημα της δημοφιλούς ερμηνεύτριας να πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς συναυλία πάνω σε φορτηγό, με τίτλο «Από τον δρόμο με αγάπη», περιδιαβαίνοντας δρόμους και συνοικίες της πρωτεύουσας, μια ιδέα που στηρίχθηκε από τον δήμο Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφετηρία την Τεχνόπολη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη πέρασε από πολλά σημεία της Αθήνας, όπως και από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει στον δρόμο για να ακούσει αλλά και να μιλήσει στην τραγουδίστρια, κάτι που ενόχλησε σφόδρα τον Σταμάτη Κραουνάκη.

«Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό, γνωστοποιώντας την πρόθεση του να κινηθεί νομικά.

Όπως και έπραξε, μερικές ημέρες αργότερα, αποστέλλοντας εξώδικη διαμαρτυρία προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων και την εταιρία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητώντας εντός προθεσμίας πέντε ημερών να τον ενημερώσουν για το χρηματικό ποσό που προτίθεται να καταβάλει ο Δήμος Αθηναίων, το οποία μάλιστα προτίθεται να καταβάλει ο ίδιος στους «πάσχοντες και αδυνατούντες καλλιτέχνες δημιουργούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του: «Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, ερμηνεύτηκαν ορισμένα από τα τραγούδια- δημιουργήματα μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση. Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια- συναίνεση- έγκριση μου καθ΄υπέρβαση κάθε δικαιώματος μου, δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού- ιδιοκτήτη του πνευματικού έργο».

Ο καλλιτέχνης, στο περιεχόμενο του εξώδικου, κάνει λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη δράση, η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης και για επίδειξη λαϊκισμού, ενώ προσθέτει τα εξής: «Η συναυλία αυτή, υπό το πρόσχημα της μέριμνας και ψυχικής ανάτασης των “ελεύθερων πολιορκημένων”, ενός εκάστου ημών, ο οποίος συνειδητά προστατεύει τον συνάνθρωπο του, διεξήχθη σε πλείστες γειτονιές της Αθήνας, με αφετηρία την Τεχνόπολη Αθηνών και κορύφωση τη στάση, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι αυθόρμητα αλλά λόγω αναγκαστικής κατευθυνόμενης πορείας και μάλιστα υπό την πλήρη σκηνοθετική σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Πριν 11 ώρες

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Πριν 11 ώρες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Πριν 11 ώρες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Πριν 11 ώρες

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Πριν 11 ώρες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Πριν 11 ώρες

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Πριν 11 ώρες

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Πριν 11 ώρες

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Πριν 11 ώρες

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Πριν 11 ώρες

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.