E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε ποια χώρα περιμένουν 400.000 επιπλέον γεννήσεις λόγω lockdown

Πόρτα - πόρτα μοιράζουν οι αρχές τα προφυλακτικά

Σε ποια χώρα περιμένουν 400.000 επιπλέον γεννήσεις λόγω lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/5/2020 | 19:09

Η Ινδονησία ενδεχομένως να γνωρίσει ένα baby boom, με περισσότερες από 400.000 επιπλέον γεννήσεις λόγω lockdown, το οποίο περιορίζει την πρόσβαση σε μέσα αντισύλληψης.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 η Εθνική Αρχή για τον Οικογενειακό Προγραμματισμό της ασιατικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μικρές κλινικές έκλεισαν και οι γιατροί λένε ότι βλέπουν πολύ λιγότερους ασθενείς, από τότε που η χώρα έθεσε σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, για να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορωνοϊού. Υπό αυτές τις συνθήκες, η πρόσβαση σε μέσα αντισύλληψης και σε συμβουλές οικογενειακού προγραμματισμού είναι πλέον δυσκολότερη, τονίζει η Αρχή.

«Πολλοί πολίτες υπακούουν στις οδηγίες της κυβέρνησης και μένουν στο σπίτι τους, βγαίνοντας σε περιπτώσεις μονάχα έκτακτης ανάγκης. Και υποθέτω πως για πολλούς η αντισύλληψη δεν θεωρείται επείγουσα ανάγκη» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάστο Ουαρντόγιο, επικεφαλής της Αρχής Οικογενειακού Προγραμματισμού και Πληθυσμού (BKKBN).

Στις αρχές του επόμενου έτους, η Ινδονησία, που έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, ενδέχεται να δει επιπλέον 420.000 μωρά να γεννιούνται σε σύγκριση με τις προβλέψεις, υπολογίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BKKBN εκτιμά πως περίπου το 10% των πολιτών δεν έχει πλέον πρόσβαση στα μέσα ελέγχου των γεννήσεων. Και αναμένει αύξηση των γεννήσεων σε σύγκριση με τα 4,8 εκατομμύρια μωρά, που έρχονται στον κόσμο κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, στην Ινδονησία, μια χώρα με περισσότερους από 260 εκατομμύρια κατοίκους, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε παιδί, αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δεν πρέπει να ξεχνάτε την αντισύλληψη» προειδοποιεί ο Χάστο Ουαρντόγιο.

Η Αρχή μάλιστα έστειλε προσωπικό της από πόρτα σε πόρτα για να μοιράσει αντισυλληπτικά σε όσους το επιθυμούν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένας θησαυρός αγνοείται στην Ελλάδα εδώ και 150 χρόνια – Οι σπηλιές που συνεχίζουν να ψάχνουν

Πριν 2 ώρες

Ο θρύλος του θησαυρού που αναζητούν εδώ και δεκαετίες

George, Charlotte, Archie, Lilibet: Οι κρυφές ιστορίες πίσω από τα βασιλικά ονόματα

Πριν 2 ώρες

Τα ονόματα των νεότερων royals δεν επιλέχθηκαν καθόλου τυχαία

Γιατί στα ακριβότερα σπίτια του Λονδίνου δεν μπορούν να βάλουν ούτε τέντα

Πριν 2 ώρες

Το ζήτημα αφορά ιδιαίτερα περιοχές όπως το Mayfair και η Belgravia

Η πρώτη χώρα που σου δίνει άδεια τριών ημερών αν αρρωστήσει το κατοικίδιο σου

Πριν 2 ώρες

Η δικαστική υπόθεση που άλλαξε τα δεδομένα

Ποιοι τουρίστες αφήνουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα – Οι «πρωταθλητές» των διακοπών

Πριν 2 ώρες

Από τους Βρετανούς που ξοδεύουν σχεδόν 730 ευρώ ανά ταξίδι έως τους Γερμανούς που περιορίζουν τις ημερήσιες δαπάνες – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις έξι μεγαλύτερες αγορές του ελληνικού τουρισμού

Σάλος στην Ισπανία: Πισίνες και υδάτινα πάρκα κλείνουν λόγω νέας αποκρουστικής τάσης του TikTok

Προχτές

Μια απωθητική διαδικτυακή τάση έχει διαταράξει την κορύφωση της θερινής σεζόν στην Ισπανία, οδηγώντας στο κλείσιμο πισινών και υδάτινων πάρκων σε όλη τη χώρα

Τα μυρμήγκια κάνουν κάτι τόσο έξυπνο που οι επιστήμονες το μετέτρεψαν σε αλγόριθμο

Προχτές

Δεν έχουν αρχηγό, αλλά πάντα βρίσκουν τον δρόμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.