E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις του Μαΐου

Παράταση μείωσης 40% στο ενοίκιο και για τον Μάιο

Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις του Μαΐου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/5/2020 | 08:31

Έκπτωση 25% στις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών και τη δόση του φόρου κληρονομιάς θα κερδίσουν και τον Μάιο οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη μείωση κατά 40% των ενοικίων.

Απαραίτητη προϋπόθεση να πληρώσουν στην ώρα τους δηλαδή μέχρι το τέλος Μαΐου τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Είναι η τελευταία φορά που ισχύει η έκπτωση 25% για την εμπρόθεσμη πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων ενώ το μέτρο δεν ισχύει για το ΦΠΑ και τους παρακρατούμενους φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει:

Έκπτωση 25% στην πληρωμή οφειλών: Επεκτείνεται και τον μήνα Μάιο η έκπτωση 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών μηνός Μαΐου 2020. Η έκπτωση παρέχεται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορoνοϊού και αφορά στις εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση με ημερομηνία υποχρέωσης καταβολής εντός του μηνός Μάιου 2020. Εξαιρούνται από την έκπτωση 25% οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, καθώς και οφειλές που προέρχονται από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων και χρέη υπέρ αλλοδαπού Δημοσίου.
Έκπτωση 40% στα ενοίκια: Επεκτείνεται και για το μήνα Μάιο η μείωση κατά 40% του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τις μισθώσεων κύριας κατοικίας και μισθώσεων εξαρτημένων μελών-φοιτητών για εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Με τη διάταξη διευκρινίζεται ότι η έκπτωση του ενοικίου καταλαμβάνει ρητά και τις περιπτώσεις όπου μισθωτής δεν είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος στις επιχειρήσεις, αλλά και ο/η σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης του εργαζομένου.
Ναυτικοί: Η έκπτωση ενοικίου 40% του ενοικίου εφαρμόζεται για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τους ναυτικούς των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης τελεί σε αναστολή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.