E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις του Μαΐου

Παράταση μείωσης 40% στο ενοίκιο και για τον Μάιο

Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις του Μαΐου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/5/2020 | 08:31

Έκπτωση 25% στις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών και τη δόση του φόρου κληρονομιάς θα κερδίσουν και τον Μάιο οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη μείωση κατά 40% των ενοικίων.

Απαραίτητη προϋπόθεση να πληρώσουν στην ώρα τους δηλαδή μέχρι το τέλος Μαΐου τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Είναι η τελευταία φορά που ισχύει η έκπτωση 25% για την εμπρόθεσμη πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων ενώ το μέτρο δεν ισχύει για το ΦΠΑ και τους παρακρατούμενους φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει:

Έκπτωση 25% στην πληρωμή οφειλών: Επεκτείνεται και τον μήνα Μάιο η έκπτωση 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών μηνός Μαΐου 2020. Η έκπτωση παρέχεται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορoνοϊού και αφορά στις εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση με ημερομηνία υποχρέωσης καταβολής εντός του μηνός Μάιου 2020. Εξαιρούνται από την έκπτωση 25% οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, καθώς και οφειλές που προέρχονται από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων και χρέη υπέρ αλλοδαπού Δημοσίου.
Έκπτωση 40% στα ενοίκια: Επεκτείνεται και για το μήνα Μάιο η μείωση κατά 40% του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τις μισθώσεων κύριας κατοικίας και μισθώσεων εξαρτημένων μελών-φοιτητών για εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Με τη διάταξη διευκρινίζεται ότι η έκπτωση του ενοικίου καταλαμβάνει ρητά και τις περιπτώσεις όπου μισθωτής δεν είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος στις επιχειρήσεις, αλλά και ο/η σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης του εργαζομένου.
Ναυτικοί: Η έκπτωση ενοικίου 40% του ενοικίου εφαρμόζεται για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τους ναυτικούς των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης τελεί σε αναστολή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Χτες

Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Χτες

«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Χτες

Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Χτες

Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Χτες

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.