E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Online ζωντανή παράσταση‑performance «No man is an island entire of itself»

Πέντε δωμάτια. Μία περιπλάνηση.

Online ζωντανή παράσταση‑performance «No man is an island entire of itself»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση 21/5/2020 | 13:56

Το "No man is an island entire of itself" (Μτφρ: "Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνος ένα ολόκληρο νησί"), η νέα πρόταση της Αργυρώς Χιώτη και της ομάδας VASISTAS, είναι ένα έργο-πρόσκληση σε μια νοερή περιήγηση και μια φαντασιακή διέγερση, που θα παρουσιαστεί σε δυο μορφές στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Η πρώτη εκδοχή θα παρουσιαστεί διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου εδώ στις 22, 23 και 24 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020. Μια ζωντανή παράσταση, μια αχαρτογράφητη θεατρική εμπειρία που αντλεί υλικά από τον ψηφιακό κόσμο, με τους ιδιαίτερους κανόνες και την ανοίκεια εμπειρία "σκηνής" και αφήγησης που αυτός δημιουργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη εκδοχή ως live art έργο με παρόντα τα σώματα των ερμηνευτών, θα φιλοξενηθεί στα τέλη Ιουνίου στον φυσικό του πλέον χώρο, στο κτήριο του μουσείου, και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, ως μια από τις πρώτες δράσεις της πολυαναμενόμενης επανεκκίνησής του.

Πέντε δωμάτια. Μια περιπλάνηση. Στη διαδικτυακή παρουσίαση, πέντε ηθοποιοί, καθένας στον χώρο του, επικοινωνούν μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι θεατές μπροστά στις οθόνες τους καθοδηγούνται από μια γυναικεία φωνή, ακολουθώντας εντολές και προτροπές στα ακουστικά τους. Προχωρούν όλο και βαθύτερα στη νοερή τους περιήγηση σε μια σειρά από παράδοξα ονειρικά δωμάτια, στα οποία συναντούν έναν κάθε φορά κάτοικο. Μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις με τους πέντε αυτούς ανθρώπους, μέσα από την πορεία τους από δωμάτιο σε δωμάτιο, καλούνται να βιώσουν μια προσωπική διαλογιστική εμπειρία.

Με το φως να δημιουργεί περιβάλλοντα και αρχιτεκτονική, με έντονη χρήση οπτικοακουστικών ερεθισμάτων, με λόγο έντονα ποιητικό, συνθέσεις από λογοτεχνικά αποσπάσματα και κείμενα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του έργου, οι θεατές παρακολουθούν την πραγματικότητα να διαστρεβλώνεται και την προσωπική τους αντίληψη να διευρύνεται. Καθένας απ’ αυτούς θα βιώσει μόνος την πορεία προς τη δική του ουτοπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Δραματουργία: Ευθύμης Θέου, Αργυρώ Χιώτη
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Jan Van de Engel
Επιμέλεια βίντεο-εικαστικός συνεργάτης-φωτογραφίες: Μπάμπης Μακρίδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κώτσου
Οργάνωση παραγωγής: Στέφανος Σκουλικάρης
Τεχνική υποστήριξη: Μάνος Μελλισώτης - AVolution AUDIOVISUAL
Παραγωγή: VASISTAS theatre group

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Κουμπαρούλη, Έκτορας Λιάτσος, Ρίτα Λυτού, Κώστας Σεβδαλής, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή»: Η παράσταση έρχεται στην Αττική το καλοκαίρι του 2026

Πριν 1 εβδομάδα

Πέντε παραστάσεις σε Πειραιά, Βάρκιζα, Κορωπί, Νίκαια και Αχαρνές, από 26 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2026

Η Βίκυ Λέανδρος έκλεισε το Sani Festival 2026 σε μια ιστορική συναυλία στον Λόφο της Σάνης

Πριν 1 εβδομάδα

Κατάμεστος ο Λόφος της Σάνης το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου, με έκπληξη τη συμμετοχή της Αθηνάς Ανδρεάδη

Thessaloniki Beer Festival 2026: Επιστρέφει στη ΔΕΘ από 8 έως 11 Οκτωβρίου

Πριν 1 εβδομάδα

Στο Περίπτερο 16 της Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO, με πάνω από 150 ετικέτες μπύρας, 30 Beer Kiosks και live μουσική για τέταρτη ημέρα.

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Πριν 10 εβδομάδες

4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Πριν 10 εβδομάδες

Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Πριν 10 εβδομάδες

Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

Πριν 10 εβδομάδες

Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 10 εβδομάδες

Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Πριν 10 εβδομάδες

Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

Πριν 10 εβδομάδες

BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 10 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.