E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τουρισμός: Ποιες χώρες είναι στη μαύρη λίστα της Ελλάδας λόγω της πανδημίας

Ποια είναι τα κράτη που βρίσκονται στη «λευκή» λίστα υποδοχής

Τουρισμός: Ποιες χώρες είναι στη μαύρη λίστα της Ελλάδας λόγω της πανδημίας
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/5/2020 | 16:11

Υπό διαμόρφωση είναι το νέο τοπίο στη βαριά βιομηχανία της χώρας, αυτό του τουρισμού μετά και το σημερινό πρώτο άνοιγμα της μετακίνησης στα νησιά και του yachting. Ωστόσο το βλέμμα όλων είναι στις δύο επόμενες ημερομηνίες σταθμούς: Στις 15 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου. Όταν και οι Ελλάδα θα ξεκινήσει να δέχεται τουρίστες από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με τον προβληματισμό των επιχειρηματιών του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης υπάρχει και μία στροφή και στον εναλλακτικό τουρισμό και το glamping. Ωστόσο θα υπάρξει και μία διαφορετική και αποστειρωμένη καθημερινότητα σε ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια και καφέ.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από δεκάδες διεθνή ΜΜΕ καθώς πλασάρεται ως ασφαλής προορισμός, απαλλαγμένος από τον ιό, ενώ τα μέτρα σε πλοία και αεροδρόμια είναι αυστηρά.

Σε ποιες χώρες δείχνει κόκκινη κάρτα η Ελλάδα, για ποιες ανοίγουν οι πύλες
O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), επίσημο όργανο της ΕΕ, δημοσιοποίησε τη «μαύρη λίστα» των αεροδρομίων που βρίσκονται σε 34 χώρες υψηλής μετάδοσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη «μαύρη» λίστα είναι οι εξής χώρες:

Βραζιλία
Δομινικανή Δημοκρατία,
ΗΠΑ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ιαπωνία
Ινδία
Ινδονησία
Ιράν
Ισημερινός
Καναδάς
Κατάρ
Κολομβία
Κουβέιτ
Λευκορωσία
Μεξικό
Μπαγκλαντές
Ουκρανία
Πακιστάν
Περού
Ρωσία
Σαουδική Αραβία
Σινγκαπούρη
Τουρκία
Χιλή

Αν και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο του EASA, δύσκολα επίσης θα δεχτεί η Ελλάδα τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, με βάση ρεπορτάζ του MEGA, η «λευκή λίστα» της κυβέρνησης περιλαμβάνει περίπου 20 χώρες: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία.

Ως εκ τούτου η Ελλάδα χωρίζεται σε ζώνες επικινδυνότητας ανάλογα και με τα κρούσματα που παρουσίασαν αλλά και τις υγειονομικές δομές που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα περιστατικά.

Ζώνη Α’ (επίπεδο επικινδυνότητας 3 – «χαμηλού κινδύνου»): Στη ζώνη αυτή εντάσσεται η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη που διαθέτει επαρκές σύστημα Υγείας, και όσοι προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση δύο ωρών (με πλοίο ή αυτοκίνητο) σε τριτοβάθμιες δομές Υγείας, όπως δηλαδή, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι κοντινές Κυκλάδες και η Εύβοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζώνη Β’ (επίπεδο επικινδυνότητας 2 – «μετρίου κινδύνου»): Στην κατηγορία «μέτριου κινδύνου» εντάσσονται όλοι οι προορισμοί που διαθέτουν κλίνες Covid-19. Μερικά από τα νησιά αυτά είναι η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ρόδος, καθώς και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου.

Ζώνη Γ’ (επίπεδο επικινδυνότητας 1 – «υψηλού κινδύνου»): Στην κατώτερη κατηγορία βρίσκονται όλοι οι προορισμοί που διαθέτουν απλές υποδομές υγείας, καθώς και όσοι δεν έχουν καθόλου υποδομές υγείας (πχ ακριτικά νησιά).

Όπως φαίνεται η Κρήτη, λόγω της μεγάλης της έκτασης και των δυνατοτήτων που έχει στον τομέα της Υγείας, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τον αριθμό των τουριστών που θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.