E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές

Τι είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο STAR

Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/5/2020 | 20:14

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του στο Star πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ απέκλεισε για την ώρα τον ανασχηματισμό.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός είπε: «για ποιο λόγο να κάνω εκλογές; Επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 20 μονάδες; Η κοινωνία δεν πιστεύει ότι είμαι τακτικιστής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει στο μυαλό του ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

«Ο κίνδυνος δεν πέρασε»

«Ο κίνδυνος δεν πέρασε, αλλά τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Ευχαριστώ όλους του Έλληνες γιατί ήταν μια εθνική επιτυχία», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο STAR.

«Ήδη σε 1.300 δειγματοληπτικά τεστ από αφίξεις από το εξωτερικό δεν είχαμε ούτε ένα θετικό κρούσμα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορούμε να ανοίξουμε τον τουρισμό με δειγματοληπτικά τεστ», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης για τον τουρισμό υπογραμμίζοντας πως: «Όσο πιο γρήγορα πάρουμε μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάπτυξη την επόμενη μέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή είναι η ασφαλέστερη στιγμή για να ανοίξουν τα Δημοτικά»

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Οι απόψεις των ειδικών με έκαναν να πω το "ναι". Αν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα έπρεπε να ανοίξω τα δημοτικά. Αυτή είναι η ασφαλέστερη στιγμή γιατί πρακτικά δεν έχουμε κρούσματα, ανοίξαμε Γυμνάσια και Λύκεια χωρίς πρόβλημα».

Ο πρωθυπουργός απάντησε στο πότε συνειδητοποίησε ότι το κακό θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα: «Από τον Ιανουάριο παρακολουθούσαμε την εξέλιξη του κορονοϊού στη Κίνα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν βέβαιος ότι θα εξελισσόταν σε πανδημία. Θέλω να σας θυμίσω ότι ακυρώσαμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Πάτρα πριν καν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα και δεχτήκαμε επικρίσεις. Στο μυαλό μου ήταν σαφές ότι θα πηγαίναμε σε lock down. Αν το lockdown είχε γίνει δυο εβδομάδες αργότερα θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα».

«Δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο στον Έβρο»

«Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα που να είναι αξιοσημείωτο που να χρίζει τέτοιας συζήτησης. Η αντιπολίτευση υιοθέτησε μια ακροδεξιά ρητορική», είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον Έβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Τα σύνορά μας είναι ακριβώς καθορισμένα με τη συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του 1926. Υπάρχουν τμήματα ανατολικά του Έβρου που είναι ελληνικά εδάφη και δυτικά του Έβρου που είναι τουρκικά εδάφη. Αυτά τα ζητήματα λυνόντουσαν σε τεχνικό επίπεδο».

Για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα διεκδικεί – όχι δανεικά _ αλλά απευθείας μεταβιβάσεις» και εκτίμησε ότι «ο περιορισμός των πλεονασμάτων και για του χρόνου πιστεύω ότι έχει πάει περίπατο». «Συζητάμε για πολλά δις στην Ευρώπη και αυτά θα προστεθούν στα 24 δις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην επιδίδεται σε πλειοδοσία παροχών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτράκι: Kαρχαρίας κολυμπάει σε ρηχά νερά δίπλα στην παραλία

Χτες

Συχνές πλέον οι εμφανίσεις καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες κοντά στις ακτές

Τι είναι το flashover που οδήγησε στον όλεθρο του Κραν Μοντανά;

Χτες

Ενώ αρχικά μαρτυρίες ανέφεραν για κερί, για πυροτέχνημα μίλησε αργότερα από την πλευρά του ο Ιταλός πρέσβης

Καιρός: Δυσάρεστα νέα για το 2026 ‑ Αναμένεται να είναι από τις θερμότερες χρονιές της Ιστορίας

Χτες

Η άνοδος της θερμοκρασίας συνδέεται άμεσα με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Πρωτοχρονιάτικος πολιτικός καφές Μητσοτάκη‑Τασούλα στο Κολωνάκι – Με ευχές και συνομιλίες με πολίτες ξεκίνησε το 2026

Χτες

Η παρέα συμπληρώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη και τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που ξεκινάει η φωτιά μέσα στο μπαρ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 τραυματίστηκαν

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: «Σερβιτόρος στους ώμους συναδέλφου του έβαλε φωτιά στο ταβάνι του μπαρ με βεγγαλικό» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Χτες

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τις στιγμές που προηγήθηκαν της φονικής έκρηξης και πυρκαγιάς με τους 40 νεκρούς

Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στην Αττική στην είσοδο του 2026 – Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Χτες

Παγετός σε πολλές περιοχές, χαμηλές μέγιστες τιμές και ισχυροί βοριάδες, πριν από σταδιακή βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο σκι Κραν Μοντανά στην Ελβετία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Χτες

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έκρηξη και η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια μουσικού event στο δημοφιλές μπαρ Le Constellation

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Προχτές

Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Προχτές

Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.