E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εφαρμογή κατά του κορωνοϊού πιάστηκε να μοιράζει προσωπικά δεδομένα χρηστών

Ήδη βγαίνουν στην φόρα τα πρώτα προβλήματα

Εφαρμογή κατά του κορωνοϊού πιάστηκε να μοιράζει προσωπικά δεδομένα χρηστών
Photo by Rob Hampson on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/5/2020 | 20:33

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της από κοινού ανάπτυξης API για τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών, οι Apple και Google έσπευσαν να δώσουν διευκρινήσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών που θα δώσουν τη ρητή έγκριση τους για να λειτουργήσει το σύστημα όπως το φαντάζονται.

Ως συνέπεια των περιορισμών, ορισμένες κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών χωρίς να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο των δύο εταιρειών και ήδη βγαίνουν στην φόρα τα πρώτα προβλήματα.

Σύμφωνα με τη Jumbo Privace, η εφαρμογή Care19 που κυκλοφόρησε η πολιτεία της Βόρειας Ντακότα μοιράζεται πληροφορίες τοποθεσίας των χρηστών με third-party εταιρείες όπως η Foursquare και η…Google, χωρίς τη συγκατάθεση τους, παρά το γεγονός ότι στους Όρους Χρήσης αναφέρεται ρητά το αντίθετο. Η αντίδραση της ProudCrowd, εταιρεία που δημιούργησε την εφαρμογή Care19, η επικοινωνία με τη Foursquare έγινε κατά λάθος και θα διορθωθεί άμεσα.

Από την πλευρά της, η Foursquare τόνισε σε δήλωση της στη Washington Post ότι διαγράφει αμέσως τις πληροφορίες τοποθεσίας που λαμβάνει από την εφαρμογή Care19 και δεν τις εκμεταλλεύεται εμπορικά. Η Google δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα που προέκυψε, αλλά είναι εμφανές ότι θα υπάρξει μεγάλο μπέρδεμα με τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών μέσα στους επόμενους μήνες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.