E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αόρατος Ανθρωπος: Όχι απλώς ένα reboot μιας κλασικής ιστορίας, αλλά μια ταινία τρόμου για τις μέρες του #metoo

Με την εξαιρετική ερμηνεία της Ελίζαμπεθ Μος

Αόρατος Ανθρωπος: Όχι απλώς ένα reboot μιας κλασικής ιστορίας, αλλά μια ταινία τρόμου για τις μέρες του #metoo
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/6/2020 | 15:01

Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο κι ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της, καθώς και ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης.

Οταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Τα λογικά της θα αρχίσουν να κλονίζονται όταν θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που τη στοιχειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μπορούσε να λέγεται «Η Γυναίκα του Αόρατου Ανθρώπου», αφού η ταινία του Λι Γουανέλ μεταμορφώνει τον χαρακτήρα που δανείζει το όνομά του στον τίτλο του φιλμ σε δευτερεύοντα και βάζει στο κέντρο του μια ηρωίδα, σε μια καίρια κι επίκαιρη αντιστροφή της αφηγηματικής ισορροπίας.

To φιλμ χτίζει πάνω στην εκφραστική ερμηνεία της Ελίζαμπεθ Μος μια ταινία τρόμου για τις ημέρες που ζούμε, η οποία κρατά σε δεύτερη μοίρα το sci-fi υπόβαθρό της και φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από θεματικές που αγγίζουν τις απολήξεις ευαίσθητων νεύρων στην κοινωνία μας. Διότι αν μια γυναίκα σε κίνδυνο είναι μια σταθερά του σινεμά του τρόμου, η γυναίκα σε κίνδυνο του «Αόρατου Ανθρώπου», μοιάζει να είναι κάτι παραπάνω από ένα σχήμα: είναι μια μεταφορά για την δυσπιστία μας απέναντι στις θηλυκές φωνές που φωνάζουν «λύκος». Ειδικά όταν ο «λύκος» είναι λευκός, αρσενικός, πλούσιος και πετυχημένος.

Την ίδια στιγμή το φιλμ του Γουανέλ παίζει με ενδιαφέροντα τρόπο με την προστασία της ατομικότητας και της ιδιωτικής μας ζωής, σε μια εποχή που η τεχνολογία καθιστά τον κόσμο μας σχεδόν διαφανή και τη σφαίρα του προσωπικού εύκολα διαπερατή από «αόρατους επισκέπτες». Αυτές οι υποβόσκουσες θεματικές, προσθέτουν κάτι επιπλέον στην καινούρια αυτή ανάγνωση της βασικής ιδέας του βιβλίου του Χ. Τζ. Γουέλς, αλλά ένα θρίλερ για «μια γυναίκα σε κίνδυνο», οφείλει να λειτουργεί κι ως τέτοιο αν δεν θέλει να προδώσει τους θεατές του.

Ευτυχώς, ο Γουανέλ ξέρει όχι μόνο να χτίσει μια υπόκωφη ατμόσφαιρα απειλής αλλά και να προσφέρει στις κατάλληλες στιγμές τις κορυφώσεις και την αγωνία που απαιτείται, χρησιμοποιώντας το εύρημα του αόρατου ανθρώπου για μια σειρά από πετυχημένες σεκάνς. Μπορεί να μην αποφεύγει πάντα κλισέ ή ευκολίες και να μην κατορθώνει να δώσει στους χαρακτήρες του την πολυπλοκότητα που θα τους άξιζε, αλλά ακόμη κι έτσι το φιλμ του είναι αναμφίβολα μια κλάση πιο πάνω από μια τυπική ταινία τρόμου για θεατές χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ατάκα στο «The Shawshank Redemption» που μπέρδεψε πολύ κόσμο

Σήμερα

Όχι για τον λόγο που φαντάζεστε

Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για το «30 χρόνια λάθος ρεφρέν» (vid)

Χτες

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, κόσμος συνειδητοποιεί ότι τραγουδάει λάθος ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Μαντώ: Νέο ντουέτο «Τα Καλοκαίρια Που Θα Ζήσουμε» με music video

Προχτές

Το κλασικό τραγούδι του 1995 επιστρέφει σε νέα ερμηνεία, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο music video σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη.

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Προχτές

Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.

Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Πριν 3 μέρες

Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες

Αννα Βίσση: Ακούστε το teaser του νέου τραγουδιού «Όλο Πιο Πάνω» ‑ Ο ARGY επιβεβαίωσε τη συνεργασία τους

Πριν 3 μέρες

Ο διεθνούς φήμης DJ και παραγωγός επιβεβαίωσε επίσημα τη συνεργασία με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, μοιράζοντας ένα πρώτο teaser από το κοινό τους single.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

Πριν 4 μέρες

Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

Pantera: Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα στο Release Athens 2026

Πριν 5 μέρες

Η θρυλική μπάντα του groove metal εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, μαζί με Trivium και Bodysnatcher.

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

Πριν 6 μέρες

Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.