E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο λόγος που ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180 βαθμούς

Έχετε αναρωτηθεί;

Ο λόγος που ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180 βαθμούς
@unlockfood.ca
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Τα περισσότερα φαγητά ψήνονται στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σας έχει κάνει ποτέ εντύπωση γιατί φαγητά εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους ψήνονται στην ίδια θερμοκρασία; Σε αυτό έρχεται να απαντήσει η επιστήμη.

Ο αριθμός αυτός οφείλεται στον Louis Camille Maillard, έναν γάλλοφαρμακοποιόι που περιέγραψε για πρώτη φορά το 1912 την περίφημη «αντίδραση Maillard». Πρόκειται για μαι χημική αντίδραση μεταξύ αμινοξέων και αναγωγικών σακχάρων που ροδίζει το φαγητό και το κάνει πιο νόστιμο. Η αντίδραση Maillard αρχίζει να συμβαίνει όταν ξεπεράσεις τους 100 βαθμούς Κελσίου, για να δώσεις στα φαγητά το χρώμα με το οποίο τα γνωρίζουμε. Κι όσο ανεβαίνεις συμβαίνει, σε διάφορα φαγητά, όλο και πιο γρήγορα. Ωστόσο στους 180 βαθμούς παύει να ισχύει, γιατί αρχίζει να λειτουργεί μια άλλη αλυσιδωτή αντίδραση, η πυρόλυση που οδηγεί στην αποσύνθεση του φαγητού.

Χωρίς την αντίδραση του Maillard, φαγητά όπως οι μπριζόλες, τα μπισκότα, τα ψωμιά και πολλά ακόμα αρτοσκευάσματα δεν θα είχαν ούτε την όψη, ούτε την γεύση που τα έχουμε συνηθίσει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως μερικά φαγητά, όπως το ψωμί, δεν χρειάζεται να ξεπεράσει του 180 βαθμούς για να ψηθεί καλά. Σημαίνει όμως πως τα περισσότερα φαγητά χρειάζεται να ψηθούν σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες για να μην καούν και να παραμείνουν όμορφα και νόστιμα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η νέα τάση στη γυμναστική

Σήμερα

Η νέα μόδα που μετατρέπει τη βόλτα σου σε προπόνηση

«Μόρα»: Τι είναι η υπνική παράλυση ‑ Πότε συμβαίνει

Σήμερα

Μια φυσιολογική, αλλά τρομακτική εμπειρία του ύπνου με επιστημονική εξήγηση

H απόχρωση μαλλιών της Lindsay Lohan είναι το απόλυτο trend

Χτες

Το νέο look που έκλεψε τις εντυπώσεις

Το πανέμορφο ορεινό χωριό της Αρκαδίας, γνωστό από ένα ... «ποίημα»

Χτες

Το κάστρο, το «σπίτι του Κολοκοτρώνη» και το μυθικό γεφύρι

Το βότανο ‑ φρουρός για δυνατά δόντια

Χτες

Πώς να χρησιμοποιήσεις το φασκόμηλο για στοματική υγιεινή

«Φαινόμενο Μικελάντζελο»: Πώς μία σχέση μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Χτες

Κι όμως, οι σχέσεις μπορεί να έχουν μεταμορφωτική δύναμη και να μας κάνουν καλό, άσχετα με την γενικότερη πεποίθηση της εποχής μας

7 μέρη για να φας παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου εντός και εκτός Αθηνών

Προχτές

Απόλαυσε καλό φαγητό με την παρέα σου σε αυτά τα μέρη!

Καρδιακή ανακοπή: Συμπτώματα 24 ώρες πριν που προειδοποιούν

Προχτές

Νέα μελέτη ρίχνει φως στα προβλήματα της καρδιάς

Πώς να σώσεις ένα χαλασμένο μανικιούρ όταν δεν μπορείς να πας στην τεχνίτριά σου

Προχτές

Μικρά κόλπα για την περίοδο των γιορτών που μπορεί να έχεις μικροθεματάκια

Πώς να φροντίσεις τις γλάστρες σου την άνοιξη

Προχτές

Για να ανανεώσεις και να αναδείξεις το μπαλκόνι σου!

Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips

Προχτές

Τον βρήκαμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.