E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ράγισαν καρδιές στο «αντίο» στη Μινεάπολη: «Πάρτε το γόνατο από το λαιμό μας»

Ανατριχίλα από τη σιωπή για 8΄46΄΄

Ράγισαν καρδιές στο «αντίο» στη Μινεάπολη: «Πάρτε το γόνατο από το λαιμό μας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/6/2020 | 08:37

Συγκλονιστικές στιγμές στη Μινεάπολη, στην τελετή για τον Τζορτζ Φλόιντ, τον 46χρονο μαύρο άνδρα που δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐου από λευκούς αστυνομικούς. Όλοι σίγησαν για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν είχε το γόνατό του στο λαιμό του Φλόιντ, σκοτώνοντάς τον.

Ήταν όλοι εκείνοι για τον Τζορτζ Φλόιντ. Για να τιμήσουν τη μνήμη του, να φωνάξουν πως ο ρατσισμός στις ΗΠΑ υπάρχει. Να σιγήσουν για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Η τελετή που έγινε στο πανεπιστήμιο North Central στη Μινεάπολη ήταν η πρώτη από μια σειρά τελετών που θα γίνουν στη μνήμη του 46χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον ήταν ένας από τους ομιλητές στην τελετή. Μιλώντας μπροστά από το φέρετρο του Τζορτζ Φλόιντ, ο Σάρπτον έβγαλε έναν πύρινο λόγο. «Ο λόγος που δεν μπορούσαμε ποτέ να είμαστε αυτό που θέλαμε να είμαστε και να ονειρευόμαστε είναι επειδή είχατε το γόνατό σας στο λαιμό μας», είπε ο αιδεσιμότατος, ιδρυτής του Εθνικού Δικτύου Δράσης.

«Μπορούσαμε να κάνουμε ότι οποιοδήποτε μπορούσε να κάνει. Αλλά δεν μπορούσαμε να βγάλουμε το γόνατό σας από το λαιμό μας. «Αυτό που συνέβη στο Φλόιντ, συμβαίνει κάθε μέρα σε αυτή τη χώρα, στην εκπαίδευση, στην υγεία, σε κάθε πτυχή της αμερικανικής ζωής», είπε ο Σάρπτον. «Είναι ώρα να σηκωθούμε και στο όνομα του Τζορτζ να πούμε “πάρτε το γόνατό σας από το λαιμό μας”!», είπε ο Σάρπτον.

Δείτε το λόγο του και τη σιγή των 8’46’’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην τελετή για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ήταν δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο ηγέτης του κινήματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Τζέσι Τζάκσον, ο Δημοκρατικός βουλευτής Ιλχάν Ομάρ, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο τρίτος και ο ηθοποιός Κέβιν Χαρτ.

Συγκλονιστική και η στιγμή που ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι, έφτασε στην τελετή και γονάτισε μπροστά στο φέρετρο του Τζορτζ Φλόιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πορεία στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

Κατά τη διάρκεια του επικήδειου, ο Αλ Σάρπτον αποκάλυψε τα σχέδιά του για μια πορεία στην Ουάσινγκτον, στις 28 Αυγούστου, την επέτειο της μεγάλης πορείας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ που έκανε το 1963 ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ όπου και έκανε την ιστορική ομιλία και είπε το, επίσης ιστορικό, «I Have a Dream».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επειδή στις 28 Αυγούστου είναι η 57η επέτειος της πορείας στην Ουάσινγκτον, θα γυρίσουμε εκεί Μάρτιν. Εκεί όπου στάθηκε ο πατέρας σου στάθηκε στις σκιές του μνημείου Λίνκολν και είπε ” I Have a Dream”» είπε ο Σάρπτον απευθυνόμενος στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον τρίτο.

«Θα γυρίσουμε στην Ουάσινγκτον για να “ξαναβρούμε” αυτό το όνειρο. Να υψώσουμε ανάστημα όπως την εποχή που έπρεπε να παλέψουμε τη δουλεία, μια άλλη εποχή που έπρεπε να παλέψουμε τον Τζιμ Κρόου, μια άλλη που έπρεπε να παλέψουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή την εποχή πρέπει να παλέψουμε με την αστυνομία και την ποινική δικαιοσύνη. Πρέπει να πάμε στην Ουάσινγκτον για να σταθούμε, μαύροι, λευκοί, Λατίνοι, Άραβες, στις σκιές του μνημείου Λίνκολν και να τους πούμε “τώρα είναι η ώρα να το σταματήσουμε αυτό”», τόνισε ο Σάρπτον.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.