E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΗΠΑ: 57 αστυνομικοί παραιτήθηκαν στο Μπάφαλο αλλά όχι για το λόγο που νομίζετε

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει δύο αστυνομικούς στο Μπάφαλο να σπρώχνουν έναν 75χρονο άνδρα στο έδαφος, τραυματίζοντας τον

ΗΠΑ: 57 αστυνομικοί παραιτήθηκαν στο Μπάφαλο αλλά όχι για το λόγο που νομίζετε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/6/2020 | 12:42

Όλα τα 57 μέλη μιας αστυνομικής μονάδας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παραιτήθηκαν από την μονάδα τους (αλλά όχι από το αστυνομικό σώμα). Διαμαρτύρονται για την ποινή διαθεσιμότητας που επιβλήθηκε σε δύο συνάδελφούς τους που καταγράφηκαν σε βίντεο να ρίχνουν στο έδαφος έναν 75χρονο άνδρα, τραυματίζοντας τον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο αστυνομικοί αυτής της μονάδας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του αστυνομικού τμήματος του Μπάφαλο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την Πέμπτη και ερευνούνται μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού.

Το βίντεο, το οποίο τράβηξε ένας δημοσιογράφος του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού WBFO και το ανήρτησε στον ιστότοπό του και στον λογαριασμό του στο Twitter, δείχνει έναν άνδρα με λευκά μαλλιά να πλησιάζει γραμμή αστυνομικών με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ταραχών. Ένας από αυτούς τον σπρώχνει με ένα γκλομπ και ένας δεύτερος με το χέρι του. Τότε ακούγεται ο ήχος σπασίματος και αίμα τρέχει από το κεφάλι του 75χρονου. Όπως φαίνεται έπειτα οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς προσπερνούν τον άνδρα, μολονότι ο αστυνομικός που τον έσπρωξε με το γκλομπ αρχίζει να σκύβει πάνω του προτού τον απομακρύνει ένας άλλος αστυνομικός. Κάποιος ακούγεται να καλεί ιατρική βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν δηλώσεις του προέδρου της ένωσης αστυνομικών του Μπάφαλο, του Τζον Έβανς που ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έκαναν απλά τη δουλειά τους και ότι οι συνάδελφοί τους στην ομάδα ανταπόκρισης παραιτήθηκαν από την μονάδα για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταχείριση τους. Οι 57 παραμένουν αστυνομικοί, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Χθες Παρασκευή, μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας της τοπικής κομητείας, Κέιτ Μούρο, δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη σε βάρος των δύο αστυνομικών που έσπρωξαν τον 75χρονο διαδηλωτή, έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο τόνισε χθες πως μίλησε με τον τραυματία, τον Μάρτιν Γκουτζίνο, και επιβεβαίωσε πως είναι ζωντανός. Ο Κουόμο είπε πως ο αστυνομικός διευθυντής θα πρέπει να απολύσει τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. «Βλέπεις αυτό το βίντεο και διαταράσσει τη βασική αίσθηση αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς», σημείωσε. «Γιατί, γιατί, γιατί ήταν αυτό αναγκαίο; Πού ήταν η απειλή;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν είπε ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε έπειτα από μια διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων διαδηλωτών, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, αν και ο Γκουτζίνο διακρίνεται να είναι μόνος, καθώς προσεγγίζει τους αστυνομικούς στο βίντεο.

Ο Μπράουν τόνισε πως πιστεύει ότι η αστυνομική ένωση άσκησε πίεση στους αξιωματικούς της μονάδας απειλώντας να αποσύρει την υποστήριξη προς αυτούς εάν δεν παραιτηθούν από αυτήν την μονάδα. «Δεν νομίζω ότι τα συνδικάτα πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι», δήλωσε ο Μπράουν στο CNN. «Αυτό δεν ήταν ενέργεια προστασίας του εργαζομένου. Ήταν μια πράξη εκφοβισμού των αστυνομικών και όχι προστασίας των κατοίκων της κοινότητάς μας».

Σύμφωνα με έναν διοργανωτή της κοινότητας που γνωρίζει τον Γκουτζίνο εδώ και μια δεκαετία, ο 75χρονος είναι από χρόνια ακτιβιστής, υπέρμαχος της οικονομικά προσιτής στέγασης, της δικαιοσύνης για το κλίμα και της λογοδοσίας της αστυνομίας και διαμαρτύρεται τακτικά έξω από το Erie County Holding Center, μια φυλακή του Μπάφαλο που υπόκειται σε έλεγχο για σειρά θανάτων κρατουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάνω αυτή τη δουλειά για περίπου 10 χρόνια και δεν θυμάμαι μια διαμαρτυρία που δεν συμμετείχε ο Μάρτιν», δήλωσε ο Τζον Ουάσινγκτον, διοργανωτής στο People's Action στο Μπάφαλο. «Όποια κι αν ήταν τα ζητήματα δικαιοσύνης, ήταν πάντα εκεί».

Ο Ουάσινγκτον είπε ότι ο Γκουτζίνο πήγε στη διαδήλωση για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία, αλλά «ξεκάθαρα» δεν έθετε κανέναν κίνδυνο για τους αστυνομικούς. Επιβεβαιώσε ότι η υγεία του 75χρονου είναι σε σταθερή κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Διευθύντρια Μουσείου πήρε στέγη ιστορικού ορθόδοξου ναού στη βίλα της

Πριν 9 ώρες

Η στέγη φυλασσόταν στην αποθήκη του μουσείου έπειτα από την κατασκευή της αντίστοιχης νέας το 2022

Μετρό: Ανοιξαν σήραγγα 160 μέτρων σε λάθος σημείο στη γραμμή 4 στην Κατεχάκη

Πριν 9 ώρες

«Η εταιρεία δεν ακολούθησε τη μεθοδολογία που η ίδια πρότεινε»

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα παρά τη συμφωνία εκεχειρίας ‑ Τουλάχιστον 200 νεκροί

Πριν 9 ώρες

H Χαμάς θα χτυπηθεί με μια δύναμη που δεν έχει ξαναδεί εάν δεν απελευθερώσει και τους 59 εναπομείναντες ομήρους, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας

Μεγάλη φωτιά στη Λάρισα: Καίει κοντά σε σπίτι ‑ απειλεί καλώδια της ΔΕΗ

Χτες

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για την φωτιά που ξέσπασε

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αχαΐα ‑ Νεκρός ένας ηλικιωμένος

Χτες

Υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες το όχημα του 80χρονου οδηγού εξετράπη της πορείας του, τούμπαρε και έπεσε σε χαντάκι

Εθνική Πινακοθήκη: Όλα δείχνουν ότι θα εκτεθούν και πάλι τα έργα που προκάλεσαν αντιδράσεις

Χτες

«Εξετάζονται με τη συμβολή ειδικών, οι όροι και οι προϋποθέσεις της ασφαλούς επανέκθεσής τους», αναφέρει η Εθνική Πινακοθήκη

Νέα ηχητικά λίγο πριν το δυστύχημα στα Τέμπη – Σταθμάρχες στέλνουν τα τρένα στα τυφλά: «Στείλ’ το. Ναι. Τι θα πάθει;»

Χτες

Ταυτόχρονα μάλιστα, φαίνεται πως παίρνουν και εντολές από προϊστάμενο, οι οποίες, όμως, είναι ανεφάρμοστες

Βίντεο ντοκουμέντο από την φωτιά στο κλαμπ που οδήγησε στον θάνατο 59 ανθρώπους

Χτες

Παράλληλα, ακούγεται η φράση:«Βγείτε όλοι έξω! Βγείτε όλοι έξω. Χρειάζομαι ακόμη έναν (πυροσβεστήρα)»

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.