E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών από σήμερα όποιος φτάνει στη χώρα από το εξωτερικό

Οι «κόκκινοι» μήνες

Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών από σήμερα όποιος φτάνει στη χώρα από το εξωτερικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 8/6/2020 | 14:17

Όποιος φθάνει από σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών για να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, ένα μέτρο αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού. Αυτή η καραντίνα των 14 ημερών, η οποία θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες από τη βρετανική κυβέρνηση, αφορά όλες τις αφίξεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα είτε οι ταξιδιώτες είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είτε όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καραντίνα έχει στόχο να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων της Covid-19 καθώς η χώρα άρχισε στις αρχές Ιουνίου να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου για να συγκρατηθεί η διάδοση της νόσου.«Εισάγουμε αυτή την καραντίνα επειδή, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώνεται (στο Ηνωμένο Βασίλειο), η αναλογία των μολύνσεων που προέρχονται από το εξωτερικό αυξάνεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Ελπίζω αληθινά ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να πάρουν το αεροπλάνο, να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, όμως οφείλουμε να αρχίσουμε υιοθετώντας μια προσεκτική προσέγγιση», πρόσθεσε ενώ διατυπώνονται φόβοι πως άλλες χώρες μπορεί να κάνουν το ίδιο στους Βρετανούς.

Έλεγχοι και πρόστιμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τυχαίοι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και οι παραβάτες θα μπορούν να τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 στερλινών (1.122 ευρώ). Εξαιρέσεις προβλέπονται για τους οδηγούς φορτηγών, το προσωπικό του υγειονομικού τομέα, αυτούς που εργάζονται στη συγκομιδή φρούτων ή για την Ιρλανδία.

Όμως το επιχείρημα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μολύνσεων προερχόμενων από το εξωτερικό δεν ακούγεται καλά την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μία από τις χώρες που έχουν πληγεί σκληρότερα από την πανδημία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 40.542 θανάτους ανθρώπων που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό -περισσότερους από 48.000, αν περιληφθούν και τα ύποπτα κρούσματα- για σχεδόν 287.000 μολύνσεις, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω πως θα πρέπει αληθινά να συνεχίσουμε να χαμηλώνουμε σημαντικά το επίπεδο (των μολύνσεων) στη χώρα πριν αρχίσει να γίνεται αποτελεσματικό μέτρο η καραντίνα», δήλωσε πρόσφατα στο BBC ο καθηγητής Ρόμπερτ Ντίνγκγουολ, μέλος μιας υποομάδας της επιστημονικής επιτροπής που είναι αρμόδια για να συμβουλεύει την κυβέρνηση σχετικά με την πανδημία.

«Ακόμη και τότε, θα έπρεπε να έχουμε κάτι που να έχει στόχο τις χώρες με επίπεδο μετάδοσης στην κοινότητα πολύ πιο υψηλό από το δικό μας. Και φοβάμαι πως δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες», πρόσθεσε.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) είχε υπολογίσει σε πάνω από 5.500 τον αριθμό των καθημερινών μολύνσεων στο τέλος Μαΐου στην Αγγλία. Και σύμφωνα με μια μελέτη των αγγλικών υπηρεσιών υγείας (PHE England) και ερευνητών του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο ιός έχει επιταχύνει μάλιστα ελαφρά τη διάδοσή του σε ορισμένες περιφέρειες από την αρχή της άρσης του lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους πως η απόφαση να επιβληθεί τώρα αυτή η καραντίνα είναι περισσότερο πολιτική παρά της επιστήμης, την οποία η κυβέρνηση λέει ότι ακολουθεί επιμελώς.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Οι επαγγελματίες των αερομεταφορών και του τουρισμού, που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία, καταφέρονται εναντίον αυτού του μέτρου που, όπως λένε, θα τους εμποδίσει να επωφεληθούν από το γεγονός ότι η νόσος αρχίζει να μπαίνει σε ύφεση για να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, easyJet και Ryanair κατήγγειλαν χθες, Κυριακή, σε κοινή ανακοίνωσή τους «δυσανάλογα» και «άδικα» μέτρα. Συνυπέγραψαν μια επίσημη επιστολή την οποία απηύθυναν την Παρασκευή στην κυβέρνηση, προκαταρκτικό στάδιο μιας ενδεχόμενης προσφυγής στη δικαιοσύνη.

«Καλούμε τη βρετανική κυβέρνηση να άρει αυτή την αναποτελεσματική καραντίνα, η οποία θα έχει καταστροφική επίδραση στη βρετανική τουριστική βιομηχανία και θα καταστρέψει (...) χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», ανέφεραν.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από την εταιρεία Survey Monkey, οι ιδιοκτήτες και οι επικεφαλής επιχειρήσεων ταξιδιών και ξενοδοχείων εξετάζουν το ενδεχόμενο να απολύσουν έως και το 60% του προσωπικού τους σε περίπτωση καραντίνας.

Οι αντιδράσεις έχουν επεκταθεί μέχρι και στους κόλπους των βουλευτών της συντηρητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους πως η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο σαμποτάρει την οικονομία, η οποία έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την υγειονομική κρίση.

Ως διέξοδο, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σκέπτεται να δημιουργήσει αερογέφυρες με ορισμένους τουριστικους προορισμούς, πράγμα που θα επέτρεπε να παρακαμφθεί η καραντίνα. Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο πρωθυπουργός παρακάλεσε τον υπουργό του επί των Μεταφορών να καταλήξει πριν από το τέλος Ιουνίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.