E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Δεν θα πάρουμε την άδειά σας, για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά»

Ακραία πρόκληση Ερντογάν

«Δεν θα πάρουμε την άδειά σας, για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/6/2020 | 08:21

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αλλά και για την ΑΟΖ και το μνημόνιο με τη Λιβύη, εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT, όπου παραχώρησε συνέντευξη, αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προστριβές με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα θαλάσσια σύνορα και τις γεωτρήσεις που θέλει να πραγματοποιήσει η Τουρκία στη Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως η χώρα του δραστηριοποιείται μόνο σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να «μάθει καλύτερα» ποια είναι η δυναμική της χώρας και πού είναι τα όριά της σε σχέση με την Τουρκία. «Δεν είχαμε σεισμικά ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρήσεις. Τώρα έχουμε τρεις γεωτρήσεις και δύο σεισμικά ερευνητικά σκάφη» σημείωσε για τις δραστηριότητες της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» προκάλεσε ακόμη, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας, αναφορικά με τις επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί. «Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» σημείωσε.

«Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως» είπε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι, σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, θέμα που θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε: «Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το εζάνι θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.