E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εχίνος: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα ‑ Αντιδράσεις για τη νέα καραντίνα

Για το lockdown διαμαρτύρονται και οι ξενοδόχοι της Θράκης, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» στην τουριστική εικόνα της πόλης της Ξάνθης

Εχίνος: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα ‑ Αντιδράσεις για τη νέα καραντίνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 13/6/2020 | 08:28

Σε νέα καραντίνα διάρκειας επτά ημερών τέθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (11/6) η περιοχή του Εχίνου στην Ξάνθη, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτηριστικό είναι πως, από τα 20 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή 12/6, τα 7 αφορούν στον Εχίνο και ακόμη ένα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Ωστόσο, οι κάτοικοι αντιδρούν στη νέα καραντίνα και κάνουν λόγο για στοχοποίηση της περιοχής και βγήκαν στους δρόμους, λίγη ώρα μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τοπικούς φορείς, με την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, το μεσημέρι της Παρασκευής 12/6 κάτοικοι της περιοχή συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο του Εχίνου, ζητώντας την άρση του lockdown, τονίζοντας ότι και άλλοι οικισμοί στην Ελλάδα έχουν κρούσματα χωρίς ωστόσο να μπαίνουν σε καραντίνα και πως η περιοχή τους υφίσταται στοχοποίηση, αφού τα περιοριστιά μέτρα δεν αφορούν σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Διαμαρτυρία των ξενοδόχων Θράκης

Εκτός από τους κατοίκους του Εχίνου, για το lockdown διαμαρτύρονται και οι ξενοδόχοι της Θράκης, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» στην τουριστική εικόνα της πόλης της Ξάνθης. Σε επιστολή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης στον Νίκο Χαρδαλιά, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, οι οποίοι «επιβεβαιώνουν τη συνεχή ακύρωση κρατήσεων», αποδίδοντάς τη στη «συγκεχυμένη πληροφόρηση για το θέμα αυτό» και στην «αρνητική προβολή απ’ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης ζητεί να διευκρινιστεί ότι «το πρόβλημα δεν υφίσταται στον αστικό ιστό της Ξάνθης αλλά σε μεγάλη απόσταση από αυτόν (Εχίνος – Ξάνθη 28 χλμ απόσταση)». Κάνει λόγο για «ιδιαιτέρως άδικη και άκαιρη στοχοποίηση μιας ολόκληρης πόλης», γεγονός που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «συνεπάγεται τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ιδιαίτερα σε μία χρονική στιγμή όπου η τουριστική επανεκκίνηση είναι το ζητούμενο στη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητώντας «την αρωγή και τις ανάλογες ενέργειες ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας για την προστασία της τουριστικής εικόνας της πόλης της Ξάνθης αλλά και της ίδιας της κοινωνίας των 65.000 κατοίκων», ο Σύνδεσμος διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ν΄ αναφέρεται σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές ότι έκλεισαν όλα τα σχολεία της πόλης της Ξάνθης, ενώ έχουν κλείσει μόνο τέσσερα» και πως «η Ξάνθη παρουσιάζεται ως η ωρολογιακή βόμβα της Ελλάδας, όταν – βάσει των πληροφοριών μας – από τον έλεγχο περίπου 2.500 δειγμάτων από τον ΕΟΔΥ, έχουν βρεθεί 2-3 κρούσματα εντός του αστικού ιστού», σημειώνοντας πως «σε ανάλογο έλεγχο στην Αθήνα προέκυψαν παρόμοια αποτελέσματα χωρίς φυσικά την ανάλογη αρνητική δημοσιότητα».

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε από τον Εχίνο όπου και βρέθηκε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ότι τις επόμενες ημέρες ο ΕΟΔΥ θα ορίσει επιδημιολογικό και οργανωτικό υπεύθυνο, οι οποίοι θα αναλάβουν τον συντονισμό των ομάδων που θα κάνουν τα δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους της Ξάνθης, ενώ τόνισε πως τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, συνέστησε ομόνοια, συνεργασία, κοινή προσπάθεια από όλους και τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το επιδημιολογικό πρόβλημα της έξαρσης των κρουσμάτων.

Αναλυτικά τα μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης είναι:

  • Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

Τα ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του δήμου Μύκης είναι:

  • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης.
  • Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή.
  • Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών.

Επίσης:

  • Μέριμνα για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον δήμο Μύκης, στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.
  • Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Μέριμνα της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τυχόν συνδρομή στο έργο των Δήμων της ΠΕ Ξάνθης σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Σήμερα

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Οι ωκεανοί έσπασαν νέο ρεκόρ θερμοκρασίας – Τι σημαίνει για καταιγίδες, θάλασσες και κλίμα

Σήμερα

Οι ωκεανοί του πλανήτη κατέγραψαν το Σάββατο την υψηλότερη μέση θερμοκρασία επιφάνειας που έχει μετρηθεί ποτέ, φτάνοντας τους 21,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Κορυδαλλός: Αγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Αθήνας

Σήμερα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η αρχή του επεισοδίου έγινε όταν επιβάτιδα ανέφερε στον σταθμάρχη ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από άνδρα.

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

Δολοφονία 45χρονης στη Νέα Σμύρνη: Την κλότσησε δύο φορές και τη σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι

Σήμερα

Ο 48χρονος περίμενε την 45χρονη έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της εισόδου, εκείνος μπήκε μαζί της στο εσωτερικό του κτιρίου - Όσα ακολούθησαν εκτυλίχθηκαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.