E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυστραλία: Βγαίνει ο στρατός μετά την εμφάνιση εστίας κορωνοϊού

Συναγερμός στην Αυστραλία με τις αρχές να καλούν τον στρατό

Αυστραλία: Βγαίνει ο στρατός μετά την εμφάνιση εστίας κορωνοϊού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/6/2020 | 17:03

Η έκκληση για επέμβαση του στρατού στην Αυστραλία αποσκοπεί στο να βοηθήσει στις προσπάθειες για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Η Πολιτεία της Βικτόριας καταγράφει εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα περισσότερα από 10 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 ημερησίως, κυρίως στην Μελβούρνη.

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση στη χώρα αυτή, στην οποία η επιδημία του νέου κορονοϊού έδειχνε μέχρι στιγμής να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρότεινε να υπάρξει επιμελητειακή υποστήριξη από τον στρατό και ότι τέσσερις Πολιτείες πρότειναν αυτός να μετάσχει στην ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από νέο κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Η υποστήριξη αυτή θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακόμη περισσότερα τεστ και να έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα”, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βικτόρια.

Η Αυστραλία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο της θάνατο από νέο κορονοϊό εδώ και έναν μήνα. Πρόκειται για έναν 80χρονο ο οποίος πέθανε στην Πολιτεία της Βικτόρια, ο πληθυσμός της οποίας ανησυχεί για μια εξάπλωση του ιού.

Οι υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι σχηματίζονται μεγάλες ουρές αναμονής μπροστά από τα διαγνωστικά κέντρα της Μελβούρνης, τα οποία εξαιτίας της μεγάλης συρροής που αντιμετώπιζαν την Τρίτη (23.06.2020), δεν δέχθηκαν κάποιους ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλα σουπερμάρκετ της Πολιτείας αυτής υποχρεώθηκαν ξανά την Τετάρτη (24.06.2020) να περιορίσουν τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, όπως και χαρτιού υγείας, έπειτα από μια αύξηση της ζήτησης, η οποία γεννά τον φόβο για πρόκληση πανικού μεταξύ των καταναλωτών.

Ο Χαντ έκρινε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε έα “κρίσιμο σημείο” και οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέσουν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα στις περισσότερο πληγείσες ζώνες από την επιδημία.

Μέχρι σήμερα η Αυστραλία αποτελούσε σε παγκόσμιο επίπεδο υπόδειγμα όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού. Στη χώρα αυτή των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί περίπου 7.500 κρούσματα και 103 θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα καταγράφονται περίπου 200 ενεργά κρούσματα, ενώ πολλές περιοχές δεν έχουν πλέον κανένα.


Περίπου τα 3/4 των κρουσμάτων βρίσκονται στην Πολιτεία της Βικτόρια, η οποία περιόρισε την εξάπλωση του ιού λαμβάνοντας από πολύ νωρίς μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων. Αυτά ήρθησαν σταδιακά ως αυτή την εβδομάδα.

Η νέα εστία της επιδημίας εμφανίστηκε σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου διέμεναν Αυστραλοί πολίτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό, όπως και σε ένα κατάστημα H&M που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης καθώς και σε οικογένειες που ζουν σε προάστια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ‑ Εκκενώνονται οι περιοχές Αγία Μαρίνα και Τσονίμα

Σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καλοπήγαδο, σε περιοχή ανάμεσα στην Κερατέα και το Λαύριο, με

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.