E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνελήφθη 23χρονος Έλληνας χάκερ ‑ 1 εκατ. ευρώ οι ζημιές που προκάλεσε

Παραβίαζε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ξένων εταιρειών μέσω της μεθόδου «SIM Swap»

Συνελήφθη 23χρονος Έλληνας χάκερ ‑ 1 εκατ. ευρώ οι ζημιές που προκάλεσε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/6/2020 | 17:31

Συνελήφθη 23χρονος χάκερ, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο νεαρός άνδρας, με τη συνδρομή άγνωστων συνεργών του, παραβίαζε τις τηλεφωνικές συνδέσεις εργαζομένων σε εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό, μέσω της μεθόδου «SIM Swap» και αποκτούσε παράνομη πρόσβαση στις προσωπικές τους θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Οπως σημειώνει η ΕΛΑΣ, η μέθοδος «SIM Swap» είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από δράστες προκειμένου να αποκτήσουν τον τηλεφωνικό αριθμό ενός συνδρομητή-στόχου, με σκοπό να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο τηλεπικοινωνιακό πάροχο του συνδρομητή-θύματος και σε περίπτωση που καταφέρουν να επαληθευθούν ως οι νόμιμοι συνδρομητές, ζητούν τη μεταφορά και επανενεργοποίηση του τηλεφωνικού αριθμού σε νέα κάρτα SIM που υποδεικνύουν.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από σχετική ενημέρωση από Αρχές του εξωτερικού, σύμφωνα με τις οποίες παραβιάζονταν ηλεκτρονικοί λογαριασμοί τουλάχιστον 7 εταιρειών στο εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στις διαδικτυακές υπηρεσίες, διαδικτυακά φόρουμ, διαχείριση τρίτων μερών και«υπηρεσίες» (cloud repository services).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεκριμένες εταιρείες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσδιόρισαν πως η αξία της ζημιάς που υπέστησαν από τις παραβιάσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από την απώλεια πηγαίου κώδικα μηχανογραφικών εφαρμογών.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε την οικία του δράστη, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με 2 σκληρούς δίσκους, συσκευή-πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων, ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητα κάνναβης, 57 χάπια φαρμακευτικού σκευάσματος, καθώς και 6 κάρτες SIM παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του εξωτερικού.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στα πληροφοριακά συστήματα του 23χρονου, προέκυψαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του στις παράνομες δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και οι ναρκωτικές ουσίες στο Γενικό Χημείο του Κράτους για χημική ανάλυση.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Πριν 9 ώρες

Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Πριν 9 ώρες

«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πριν 9 ώρες

Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Πριν 9 ώρες

Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Πριν 9 ώρες

Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Χτες

Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Χτες

Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Χτες

Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Χτες

Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές

Μερτς: Η Ευρώπη να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία ‑ Τι είπε ο Ζελένσκι

Χτες

Έτοιμο για οριστικοποίηση το έγγραφο με τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur

Χτες

Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.