E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι αλλαγές που σκέφτονται για μπαρ και beach bar

Συνωστισμός και ωράριο στο επίκεντρο

Οι αλλαγές που σκέφτονται για μπαρ και beach bar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2020 | 11:12

Τα κρούσματα σε έξαρση, η αγωνία για τα «ορφανά» σε Αττική και Θεσσαλονίκη δεδομένη, όπως και η ανησυχία για τη χαλάρωση. Κάθε μέρα, οι λοιμοξιωλόγοι ζητούν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και χτυπούν… “καμπανάκια” για τον συνωστισμό, κυρίως στα beach bar.

Χαρακτηριστικές είναι οι νέες δηλώσεις των λοιμωξιολόγων Μάριου Λαζανά και Χαράλαμπου Γώγου. Και οι δυο ζήτησαν να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. “Δεν βλέπετε τον Τσιόδρα που όταν πάει σε σύσκεψη φοράει μάσκα;”, είπε ο πρώτος μιλώντας στο OPEN, ενώ ο δεύτερος, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως μπορεί να έρθει η στιγμή που να πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμη και στα μπαρ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κίνδυνος όχι μόνο είναι εδώ, αλλά μας περικυκλώνει, δήλωσε ο Μάριος Λαζανάς και διεμήνυσε ότι αυτό που συμβαίνει με τις παραλίες, τα μπαρ και τα beach bar, πρέπει να τελειώσει άμεσα. «Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός. Βλέπετε τι γίνεται στα beach bar και στις παραλίες; Μπορεί να χρειαστεί να μπουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους», είπε.

Η… “μάστιγα” του συνωστισμού στα beach bar

Ο Μάριος Λαζανάς δεν απέκλεισε νέους περιορισμούς (στα beach bar π.χ.), πέραν από εκείνους για τα πανηγύρια. Και ζήτησε «παντού μάσκα» γιατί «μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο, έχουν αρχίσει να χτυπούν τα καμπανάκια τόσο για τα εισαγόμενα κρούσματα, όσο και για τα εγχώρια.


Κατά τον γνωστό λοιμωξιολόγο, η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική. «Αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε δύσκολη εποχή και το πιο βασικό μέτρο, μιας και δεν έχουμε φάρμακα, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μάσκα είναι καλό μέτρο και ζητάμε να καθιερωθεί παντού. Αλλού η σύσταση για τη χρήση μάσκας ήταν αυστηρή, αλλού όχι τόσο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε τη μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, στα πολυκαταστήματα, παντού.


Μέχρι τώρα στα σούπερ μάρκετ, ήταν σύσταση. Εμείς λέμε τώρα, να γίνει υποχρεωτική η χρήση της. Βλέπουμε ότι δεν τηρείται η χρήση της μάσκας. Εκτός της χρήσης της μάσκας, πρέπει να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι από εδώ και πέρα», είπε.

Ο Μάριος Λαζανάς, ερωτηθείς μήπως υπήρξε βιασύνη στο να επιτραπούν ξανά π.χ. τα πανηγύρια, τα οποία απαγορεύτηκαν έως τέλος Ιουλίου και δεν αποκλείεται η απαγόρευση και τον Αύγουστο, «Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα γυμναστήρια μέσα στο καλοκαίρι; Ήταν τέτοια τα επιδημιολογικά στοιχεία, που μας επέτρεψαν να ανοίξουμε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναυλίες, σινεμά κτλ», τόνισε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό είναι το «μυστικό όπλο» των Βρετανών για την νέα πανδημία ‑ Πώς θα σωθούν

Πριν 10 ώρες

Οι Βρετανοί ήδη έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται για το σενάριο μιας νέας πανδημίας

Η Ευρώπη στα πρόθυρα του πολέμου; Πολωνία και Βαλτικές χώρες βάζουν νάρκες στα σύνορά τους

Πριν 10 ώρες

Κινήσεις που δείχνουν πως τα τύμπανα πολέμου έχουν αρχίσει να χτυπάνε και μάλιστα πιο δυνατά από ποτέ

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο θρύλος της πυγμαχίας Τζορτζ Φόρμαν

Πριν 10 ώρες

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1973,1994) πάλεψε με τον Μοχάμεντ Αλι σε έναν από τους πιο θρυλικούς αγώνες της πυγμαχίας, το «Rumble in the Jungle» το 1974 - Αποσύρθηκε από το άθλημα το 1997

Θεσσαλονίκη: Αγρια επίθεση πέντε ανηλίκων σε πατέρα και γιο

Πριν 10 ώρες

Τους χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές και τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Χίθροου: Ξεκινούν σταδιακά οι πτήσεις από σήμερα το βράδυ

Χτες

Σε πλήρη λειτουργία από το Σάββατο 22/3

Περιστέρι: «Ήπια τρία ποτήρια κρασί» λέει η 22χρονη που παρέσυρε θανάσιμα τον οδηγό ταξί

Χτες

Η 22χρονη ήταν στο Κερατσίνι και πήγαινε στην Πετρούπολη - «Είδα τα φώτα του και τρόμαξα, κατέβασα ταχύτητα»

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

Χτες

«Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση. Μετά οι κοπέλες εξαφανιζόταν. Κάποιες έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν» είπε ο Σ. Μπιμπίλας για τον Π. Φιλιππίδη

Τέμπη: Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της πραγματογνωμοσύνης των βίντεο

Χτες

Η συμπληρωματική τεχνική έκθεση Ψαρόπουλου με ίχνη ξυλολίου-τολουολίου από 15 σημεία

Δίκη Φιλιππίδη: Οργή για τον εισαγγελέα – «Κάτι έχει προηγηθεί για να έρθει ο άνδρας σε στύση»

Χτες

Ένταση προκλήθηκε στην δίκη Φιλιππίδη, μετά από τις ερωτήσεις – τοποθετήσεις του εισαγγελέα, με αιχμές για ευθύνες στο θύμα.

Συμμορία «τιμωρών» προσέγγιζε γκέι και τους ξυλοκοπούσε – Από 14 ως 26 ετών οι δράστες

Χτες

Στη κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν όπλα και ναζιστικά ενθύμια

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.