E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν πιο πολύ από κορωνοϊό και θάνατο

Ακόμα και τα άτομα με ήπιου βαθμού παχυσαρκία θα πρέπει να αναγνωριστούν ως πληθυσμός υψηλού κινδύνου

Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν πιο πολύ από κορωνοϊό και θάνατο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/7/2020 | 14:12

Ο κίνδυνος σοβαρής νόσου και θανάτου από Covid-19 είναι υψηλότερος σε παχύσαρκα άτομα σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Endocrinology (M Rottoli et al. How important is obesity as a risk factor for respiratory failure, intensive care admission and death in hospitalised COVID-19 patients? Results from a single Italian centre. European Journal of Endocrinology 2020. DOI: https://doi.org/10.1530/EJE-20-0541).

Οι Matteo Rottoli και συνεργάτες από το πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία ανέλυσαν τα αποτελέσματα 482 ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύτηκαν μεταξύ 1ης Μαρτίου και 20 Απριλίου 2020. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ συνοψίζουν τα ευρήματα αυτής της μελέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους 482 ασθενείς που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη, 202 (41,9%) είχαν δείκτη μάζας σώματος <25 kg / m2, 176 (36,5%) είχαν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 25 και 29,9 kg / m2, 84 (17,4%) είχαν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 30 και 34,9 kg / m2 και 20 (4,1%) είχαν ΔΜΣ ≥ 35 kg / m2. Τιμές δείκτη μάζας σώματος άνω του 30 υποδηλώνουν παχυσαρκία.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι ο κίνδυνος αναπνευστικής ανεπάρκειας και εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας ήταν σημαντικά υψηλότεροι τόσο σε ασθενείς με Covid-19 και δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 30 και 34,9 kg / m2 όσο σε ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος ≥ 35 kg / m2. Επιπρόσθετα, ο κίνδυνος θανάτου ήταν σημαντικά υψηλότερος μεταξύ των ασθενών με Covid-19 και δείκτη μάζας σώματος ≥ 35 kg / m2. Συμπερασματικά, μεταξύ 482 ασθενών που νοσηλεύτηκαν για Covid-19, τιμές δείκτη μάζας σώματος ≥ 30 kg / m2 συσχετίστηκαν με σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο αναπνευστικής ανεπάρκειας, εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας και θανάτου.

Οι συγγραφείς τονίζουν την ανάγκη προσδιορισμού του δείκτη μάζας σώματος και την εκτίμηση της γενικής κατάστασης κάθε ασθενούς με νόσο Covid-19, ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα οι ασθενείς που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και επιπλοκών. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η έκβαση της λοίμωξης SARS-CoV-2 εξαρτάται από το μεταβολικό προφίλ των ασθενών και ότι η παχυσαρκία, που συνδέεται επίσης με το διαβήτη και το μεταβολικό σύνδρομο, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Επιπλέον, σημαντικό εύρημα αποτελεί η ανεύρεση συσχέτισης μεταξύ οποιουδήποτε βαθμού παχυσαρκίας και σοβαρής νόσου Covid-19, διότι υποδηλώνει ότι ακόμα και τα άτομα με ήπιου βαθμού παχυσαρκία θα πρέπει να αναγνωριστούν ως πληθυσμός υψηλού κινδύνου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Χτες

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Χτες

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Χτες

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.