E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πανελλαδικές 2020: Μέχρι τη Δευτέρα η υποβολή του Μηχανογραφικού

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις - Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις

Πανελλαδικές 2020: Μέχρι τη Δευτέρα η υποβολή του Μηχανογραφικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/7/2020 | 17:09

Την τελευταία ευκαιρία να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό έχουν όσοι από τους περίπου 100.000 υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2020 δεν το έχουν κάνει ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προθεσμία για την τελική υποβολή λήγει τη Δευτέρα, με το υπουργείο να έχει ενημερώσει ότι η υποβολή μηχανογραφικών θα μπορεί να γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Επιπλέον, τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους υποψήφιους στην υποβολή του μηχανογραφικού. Εκείνη την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν θα είναι δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Η προθεσμία της 20ής Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Από το υπουργείο προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώνουν ή/και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή εύκαιρες τις τελικές προτιμήσεις τους.

Πτώση των βάσεων «δείχνουν» τα στοιχεία
Με βάση τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και που αφορούν στις βαθμολογίες και την κλιμάκωση των μορίων των υποψηφίων, αναμένεται φέτος πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση θα έχουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. «Ιστορική» χαρακτήρισε την πτώση των βάσεων που αναμένεται στις ιατρικές σχολές ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ανέφερε ότι θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Για τις νομικές σχολές, επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων, «μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή», όπως τόνισε ο κ. Χατζητέγας. Όπως πρόσθεσε για τις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, «είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις».

Επίσης, στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου --Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής-- η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικότερα, ο αριθμός των μαθητών που συγκέντρωσε περισσότερα από 19.000 μόρια είναι 134, ενώ μικρός είναι και ο αριθμός των υποψηφίων συνολικά, που συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια. Αυτό και σε συνδυασμό με την έλλειψη συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες, σημαίνει πρακτικά, ότι οι βάσεις φέτος θα κάνουν μία «επανεκκίνηση».

Για τον λόγο αυτό, καλό είναι οι υποψήφιοι, όταν θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους, να μη λάβουν υπ' όψιν τις περυσινές βάσεις και να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν, χωρίς να αποκλείσουν καμία, που πέρυσι είχε υψηλότερη βάση από τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Μετά τις 20 Αυγούστου οι ανακοινώσεις των βάσεων
Αν και φέτος ίσχυσαν ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας που επέφερε την αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την καθυστέρηση της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η ανακοίνωση των βάσεων δεν φαίνεται να καθυστερήσει, σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Έτσι, μετά τις 20 Αυγούστου αναμένονται οι ανακοινώσεις των βάσεων, δίνοντας ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.