E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φορολογικές δηλώσεις: Αλλάζουν τα εκκαθαριστικά του φόρου

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν πληρώσει

Φορολογικές δηλώσεις: Αλλάζουν τα εκκαθαριστικά του φόρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/7/2020 | 11:25

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δουν οι φορολογούμενοι στο Taxisnet τις νέες προθεσμίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος καθώς και τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης του με την παροχή έκπτωσης 2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος σύμφωνα μες τις διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή.

Μέχρι στιγμής εμφανίζονται οι τρεις διμηνιαίες δόσεις χωρίς έκπτωση για την εφάπαξ πληρωμή.

Οι αλλαγές
Σύμφωνα με τις αλλαγές που έρχονται ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα μπορεί εξοφληθεί φέτος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο 2021 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος στο σύνολό του έως το τέλος Ιουλίου, δηλαδή εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, θα έχουν έκπτωση 2% στο συνολικό οφειλόμενο. Όσοι έχουν ήδη πληρώσει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ θα πρέπει να περιμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες να αναφέρουν πως, είτε θα δουν την έκπτωση 2% που δικαιούται να επιστρέφεται στο τραπεζικό λογαριασμό τους, είτε θα γίνει συμψηφισμός με τυχόν οφειλή τους για ΕΝΦΙΑ.

Στο μεταξύ, όσοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και δεν έχουν πληρώσει το φόρο μπορούν να περιμένουν τις αλλαγές και όταν αυτές ανακοινωθούν, να αναζητήσουν την νέα ταυτότητα οφειλής τους στο Taxisnet, στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση».

Όσοι πάλι θέλουν να εξοφλήσουν το φόρος εφάπαξ πριν βγουν τα νέα εκκαθαριστικά, μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την έκπτωση του 2%, να την αφαιρέσουν και να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταση (;) στην υποβολή των δηλώσεων
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το εάν θα δοθεί νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν ‪της 29ης Ιουλίου‬ που εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει υποβληθεί περίπου του 70% των δηλώσεων και οι φορολογούμενοι έχουν στη διάθεσή τους εννέα ημέρες για να εκπληρώσουν την ετήσια φορολογική τους υποχρέωση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.