E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ηράκλειο: Χάκερ άδειασαν λογαριασμό καθηγήτριας σε 1,5 ώρα

Δείτε πως έδρασαν

Ηράκλειο: Χάκερ άδειασαν λογαριασμό καθηγήτριας σε 1,5 ώρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/7/2020 | 14:07

Σχεδόν 1,5 ώρα κράτησε το… πάρτι που έστησε χάκερ στον τραπεζικό λογαριασμό αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Ηράκλειο.

Η κοπέλα είδε τις οικονομίες της, περίπου 9.000 ευρώ, να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δράστης έκανε τρεις μεταφορές χρημάτων, την τελευταία μάλιστα παρακολούθησαν και ο διευθυντής και ο προϊστάμενος του τραπεζικού καταστήματος στο οποίο είχε σπεύσει η κάτοχος του λογαριασμού στην αγωνιώδη προσπάθειά της να μπλοκάρει την… αφαίμαξη. Μάταια όμως. Η απάτη, γνωστή ως «sim swap», είχε συντελεστεί, ο λογαριασμός της άδειασε και τώρα ζητά από την τράπεζα να της επιστρέψει τα χρήματα αφού την θεωρεί υπεύθυνη.

Η κοπέλα δούλευε στον υπολογιστή της όταν ξαφνικά έλαβε ένα mail από την τράπεζα που την ενημέρωνε ότι είχε συντελεστεί ύποπτη συναλλαγή μεταφοράς ποσού περίπου 2.500 ευρώ. Το mail εστάλη στις 13.01 το μεσημέρι. Κάλεσε αμέσως στα αναγραφόμενα τηλέφωνα επικοινωνίας της τράπεζας, ουδείς όμως απάντησε στην κλήση της. Μετά από μια 20λεπτη εκνευριστική αναμονή στο τηλέφωνο, αποφάσισε να μεταβεί αυτοπροσώπως στο πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα. Στις 13.55 ήταν ήδη στην τράπεζα και ενημέρωσε για την ειδοποίηση που είχε λάβει. Παράλληλα διαπίστωσε ότι στις 13.13 είχαν μεταφερθεί μέσα από το λογαριασμό e-banking ακόμα 4.000 ευρώ.

Στις 14.12, και ενώ παρέμενε στην τράπεζα, διαπιστώθηκε μεταφορά επιπλέον κεφαλαίων ύψους 2.570 ευρώ. Παρόντες μαζί της ήταν ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και δύο υπάλληλοι. Παρά ταύτα, ουδείς μπόρεσε να αποτρέψει την… απαλλοτρίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χάκερ κατάφερε, πιθανότατα με πλαστή εξουσιοδότηση, κατάφερε να βγάλει νέα κάρτα sim του τηλεφώνου της παθούσας, δηλώνοντας απώλεια της παλιάς. Η ενεργοποίηση της νέας κάρτας σηματοδοτεί την απενεργοποίηση της παλιάς, δηλαδή αυτής που βρίσκεται στην κατοχή του νόμιμου συνδρομητή. Έτσι όλες οι υπηρεσίες (κλήσεις, SMS, πρόσβαση στο διαδίκτυο) λαμβάνονται στη συσκευή που βρίσκεται στην κατοχή του δράστη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διεξάγει παράνομες δραστηριότητες εν αγνοία των νόμιμων συνδρομητών (π.χ. λαμβάνοντας κλήσεις και μηνύματα που προορίζονται για αυτούς, υποκλέπτοντας κωδικούς μιας χρήσης ή μηνυμάτων επαλήθευσης ασφάλειας κ.λπ.).

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Μενέλαο Ξυλούρη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της αναπληρώτριας καθηγήτριας, στις 12.45 ο χάκερ πήρε τη νέα sim, στις 13.01 είχε συντελεστεί η πρώτη μεταφορά, στις 13.13 έγινε και η δεύτερη και στις 14.13 εξαφανίστηκε και το τελευταίο ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Χτες

Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Χτες

Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Χτες

Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Χτες

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Χτες

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Χτες

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Χτες

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Χτες

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Χτες

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Χτες

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Χτες

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Χτες

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.