E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά στην Κορινθία: Τρίτη μέρα στη μάχη με τις φλόγες

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Κορινθία: Τρίτη μέρα στη μάχη με τις φλόγες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/7/2020 | 08:38

Διαβροχή της περιοχής στις Κεχριές Κορινθίας πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ η πυρκαγιά είναι πλέον σε ύφεση και με τη γενική εικόνα της πολύ καλή, όπως τόνισε αργά χθες το βράδυ στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στο σημείο και συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται, ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη», ενώ πρόσθεσε «πως είναι επίτευγμα, που σε μια τέτοια μεγάλη και "δύσκολη" πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

Εξηγώντας γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά, επισήμανε: «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Επίσης, ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογράμμισε: «Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και γι' αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν εκκενώθηκε το Σοφικό

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Αρχές ήταν έτοιμες να εκκενώσουν το Σοφικό, καθώς, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων».

Ωστόσο, κύκλοι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισαν ότι δεν υπήρξε, τελικά, θέμα εκκένωσης του Σοφικού, και γινόταν μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδηση ότι προωθείται η εκκένωση του Σοφικού διέψευσε ο δήμαρχος Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος.

δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος – Δεν εκκενώνεται το Σοφικό

«Δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή», διευκρίνισε στη συνέχεια και η Πυροσβεστική. Ο αρχηγός του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, δήλωσε στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα. Στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Σύμφωνα, δε, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.»

To απόγευμα της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Ρυτό Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv, διακομίστηκε τραυματισμένος στο κεφάλι, με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας πυροσβέστης, ο οποίος επιχειρούσε στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Στην εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή Σοφικό και της κοινότητας Ντράσσα, προχώρησαν, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές στην Κορινθία, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, ζήτησε από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως, επίσης, επισήμανε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, «παρ' ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Από την Τετάρτη, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Siemens, Γαλατάκι και το χωριό Αθίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hlektra.gr, οι Αρχές διέταξαν και την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Aριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

Ενεργοποίησε την υπηρεσία Copernicus ο Χαρδαλιάς

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το επίδομα των 250 ευρώ ‑ Όλες οι πληρωμές

Πριν 10 ώρες

Επίδομα 250 ευρώ, συντάξεις Δεκεμβρίου και όλα τα επιδόματα

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Πριν 10 ώρες

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Πέθανε ο Πολ Κοστέλο

Πριν 10 ώρες

Ο Ιρλανδός σχεδιαστής μόδας Πολ Κοστέλο πέθανε σε ηλικία 80 ετών

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Χτες

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Χτες

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.