E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάτι: Με τον Ηλία Ψινάκη ανοίγει ο κύκλος των 20 κατηγορουμένων

Ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης συντάσσει ήδη κατηγορητήρια σε βάρος των 20 προσώπων

Μάτι: Με τον Ηλία Ψινάκη ανοίγει ο κύκλος των 20 κατηγορουμένων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/7/2020 | 08:48

Στον ανακριτή έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης συντάσσει ήδη κατηγορητήρια σε βάρος των είκοσι προσώπων, επικεφαλής και στελέχη φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται λόγω αρμοδιότητας στην υπόθεση, και έχει ξεκινήσει να αποστέλλει κλήσεις σε απολογία με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε μετά την πολύμηνη έρευνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι για την φονική πυρκαγιά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου, Νίκου Φυστόπουλου και Κώστα Σπυρόπουλου κατά είκοσι κρατικών λειτουργών και στελεχών, κατά την επίμαχη περίοδο, της Αυτοδιοίκησης της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής. Τα αδικήματα αφορούν εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Μετά τον Ηλία Ψινάκη, θα ακολουθήσουν με την σειρά που έχει ορίσει ο δικαστικός λειτουργός εκείνες προς τους υπόλοιπους τότε επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης -Περιφέρειας και Δήμων- της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, που ενεπλάκησαν στην διαχείριση της φωτιάς.

Οι κλήσεις του δικαστικού λειτουργού, που δηλώνουν την ολοκλήρωση της κύριας έρευνας για την υπόθεση, αποστέλλονται ενώ συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που συγκλόνισε την χώρα και ενώ στην πορεία της δικαστικής έρευνας συνέβησαν δύο σημαντικής νομικής αξίας γεγονότα για την υπόθεση. Το πρώτο αφορά την απόρριψη, το Νοέμβριο του 2019, από την Ολομέλεια Εφετών αιτήματος για την ανάθεση της υπόθεσης σε Εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας, αίτημα που επιβράδυνε κατά τουλάχιστον δύο μήνες την έρευνα του ανακριτή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οργισμένη αντίδραση Καρυστιανού για τα σενάρια περί δημιουργίας κόμματος

Σήμερα

«Μόνος στόχος να λάμψει η αλήθεια που θέλουν να θάψουν»

Ρωσικό σαμποτάζ έκλεισε το αεροδρόμιο του Χίθροου; Έρευνα από την αντιτρομοκρατική για την πυρκαγιά στον υποσταθμό

Σήμερα

Στο πλαίσιο της φερόμενης εκστρατείας αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία

Μετατράπηκε σε... ποτάμι η Λεωφόρος Λαυρίου: Όχημα προσέκρουσε σε πυροσβεστικό κρούνο

Σήμερα

Η λεωφόρος Λαυρίου μετατράπηκε σε ποτάμι αφού έσπασε πυροσβεστικός κρουνός.

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που αυτοκίνητο έπεσε σε αγροτικό ‑ Η οδηγός του δεν είχε δίπλωμα και ήταν μεθυσμένη

Σήμερα

Η 37χρονη οδηγός από την Ουκρανία παραβίασε ξεκάθαρα τον κόκκινο σηματοδότη

Το Πεντάγωνο ενημέρωσε τον Μασκ για πόλεμο με την Κίνα

Σήμερα

Η πρόσβαση στις πληροφορίες θα αποτελούσε σημαντική επέκταση του ρόλου του μεγιστάνα στην κυβέρνηση και θα αναδείκνυε συγκρούσεις συμφερόντων

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα στοιχεία στις αρχές για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη

Σήμερα

Διαπιστώθηκε ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν συνάδει με το αποδεικτικό υλικό, λένε οι δικηγόροι των γονέων του μικρού Παναγιώτη

Ποιες πτήσεις από το Χίθροου ακυρώνονται σήμερα από την Aegean

Σήμερα

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της AEGEAN Α3602-Α3603, για σήμερα 21 Μαρτίου από/προς το αεροδρόμιο London Heathrow

Λονδίνο: Παγκόσμιο χάος από τη φωτιά στον υποσταθμό του Χίθροου

Σήμερα

Επιβάτες 36 πτήσεων «εγκλωβίστηκαν» στον αέρα

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.