E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Καμπάνες» από 100 ως 30.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες ζώων που λερώνουν

Από τη Δευτέρα θα κόβονται κλήσεις

«Καμπάνες» από 100 ως 30.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες ζώων που λερώνουν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/4/2013 | 01:06

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ζώων στον δήμο Αθηναίων, καθώς από τη Δευτέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί εφορμούν στις γειτονιές και ξεκινούν να κόβουν κλήσεις, από 100 έως και 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερο ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν: «Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος της δημοτικής αστυνομίας. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός, αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους».

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, υπάρχουν καταγγελίες για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα», ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού».

Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shop, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου της Αθήνας, ¶γγελος Αντωνόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.

«Οι δημότες εκφράζουν παράπονα για την καταστροφή χώρων πρασίνου, καθώς και για περιπτώσεις ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο σε κοινόχρηστους χώρους κι έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ηλικιωμένους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί. Και μπορούμε. Αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να προστατεύουμε το πράσινο», καταλήγει ο κ. Αντωνόπουλος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή φάλαινα στη Δανία: Εξετάζουν αν είναι ο «Τίμι» που συγκίνησε τη Γερμανία

Χτες

Νεκρή μεγάπτερη φάλαινα εντοπίστηκε κοντά στο Ανχολτ της Δανίας, με τις αρχές να εξετάζουν αν πρόκειται για τον «Τίμι», τη φάλαινα που διασώθηκε από γερμανική παραλία και αφέθηκε στη Βόρεια Θάλασσα

Δείτε βίντεο: Θεατής προσπαθεί να ρίξει ποδηλάτες του Giro d` Italia στην άσφαλτο για να γίνει viral

Χτες

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Giro d` Italia όταν ο δράστης με έναν ακόμη επιχείρησαν να σπρώξουν και να ρίξουν ποδηλάτες εν μέσω του αγώνα, προκειμένου να το ανεβάσουν στα social media

Eurovision: Αν η Φινλανδία κερδίσει, το Ισραήλ την έβαψε

Χτες

Συναγερμός στην ισραηλινή αποστολή μπροστά στο ενδεχόμενο φινλανδικής νίκης

Ανατριχιαστικές καταγγελίες από την μυστική οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον: «Ήταν τέρας, μας κακοποιούσε 25 χρόνια»

Χτες

Τέσσερα αδέλφια υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα πολυετούς σeξουαλικής κακοποίησης και χειραγώγησης από τον «βασιλιά της ποπ» ήδη από την παιδική τους ηλικία

Μαρουσάκης: Διήμερο έντονης κακοκαιρίας, με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Χτες

Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για δύο κύματα κακοκαιρίας το επόμενο εικοσιτετράωρο στη χώρα

Τραγικό τέλος για 22χρονη διακοσμήτρια στις ΗΠΑ, την σκότωσε με όπλο ο πατέρας του συντρόφου της

Χτες

Ο 54χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας - Η 22χρονη Γουίτνι μόλις είχε πιάσει τη δουλειά των ονείρων της

Θρήνος στην Ιταλία για τους πέντε που χάθηκαν σε κατάδυση 50 μέτρων σε σπηλιά στις Μαλδίβες: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία

Χτες

Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η καθηγήτρια Μοντεφαλκόνε, η 23χρονη κόρη της, δύο φοιτητές της και ένας δύτης βούτηξαν σε βάθος 50 μέτρων για να μπουν σε υποβρύχια σπηλιά μήκους 260 μέτρων

«Ο φόβος κυριαρχεί, παραωρίμασε το αντράκι μου» λέει η μητέρα του μικρού Νικόλα που νίκησε τον καρκίνο

Χτες

Ο μικρός Νικόλας δέχθηκε την ερώτηση της μητέρας του σχετικά με το τι θα κάνει από δω και πέρα με τον πιτσιρικά να εξομολογείται πως θέλει... να φάει ελεύθερα

Έρχονται αλλαγές στα κινητά τηλέφωνα από 1η Ιουνίου ‑ Τι θα ισχύσει

Χτες

Η ΕΕ προχωρά σε απλοποίηση της διαδικασίας μεταφοράς δεδομένων μεταξύ συσκευών Apple και Android

Επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ στις Σέρρες

Χτες

Έπεσαν και χημικά κατά τις συγκρούσεις στο τελωνείο του Προμαχώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.