E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στέφανος Χίος: Που στρέφονται οι αρχές για την δολοφονική επίθεση

Ο δημοσιογράφος θα δώσει σήμερα κατάθεση στους αστυνομικούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/7/2020 | 08:09

Η ψυχραιμία και η κίνησή του να ανοίξει με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του χτυπώντας στο χέρι που κρατούσε το πιστόλι, τον δράστη της επίθεσης εναντίον του, ήταν σωτήρια για το Στέφανο Χίο, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ. Σήμερα αναμένεται να τον επισκεφτούν και πάλι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, καθώς χθες που πήγαν στο ΚΑΤ δεν ήταν σε θέση να καταθέσει.

Οι αστυνομικοί περιμένουν από τον Στέφανο Χίο να τους περιγράψει λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε έτσι ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του περιστατικού και μαζί με το οπτικό υλικό, αλλά και με το υλικό που έχουν πάρει από την πόρτα του οχήματος του Στέφανου Χίου να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση. Φυσικά από την κατάθεση του Στέφανου Χίου θα μάθουν εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές ή είχε διαφορές με πρόσωπα από το επαγγελματικό ή φιλικό του περιβάλλον. Παράλληλα την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική η οποία θα αναλάβει ενεργό ρόλο μονάχα εάν τις επόμενες ώρες υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την δολοφονική επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ

Οι αστυνομικοί πάντως που ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει το δημοσιογράφο, αλλά οι δυο σφαίρες που έριξε με το 9mm όπλο δεν πέτυχαν τον σκοπό του. Η μια πέρασε ξυστά από την καρωτίδα ενώ η άλλη χτύπησε στο στήθος προς την μεριά των πλευρών. Επιπλέον η ενστικτώδη και άμεση αντίδραση του Στέφανου Χίου που χτύπησε με την πόρτα του αυτοκινήτου του το χέρι του δράστη και οι φωνές που έβαλε έτρεψαν τους δυο κουκουλοφόρους σε φυγή.

Ήδη στην αστυνομία εξετάζουν κάποια σενάρια για τα οποία όμως δεν μπορούν να είναι βέβαιοι εάν δεν καταθέσει πρώτα ο ίδιος ο Στέφανος Χίος. Το πρώτο σενάριο που θα εξετάσουν οι Αρχές είναι εάν ο Στέφανος Χίος είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους από το προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον. Αυτό θα φανεί από τα όσα θα πει στην κατάθεσή του, όταν θα είναι σε θέση να δώσει. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι να είχαν ενοχληθεί από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές του Στέφανου Χίου να και πλήρωσαν για να τον σκοτώσουν. Ενώ το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με πράξη τρομοκρατίας και για το λόγο αυτό την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική, όπως προαναφέραμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα που η αστυνομία περιμένει να γίνει καλά ο δημοσιογράφος ώστε να καταθέσει, η σύζυγός του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στο ΚΑΤ, ενώ η ίδια στα πρώτα λόγια της στην αστυνομία ανέφερε ότι τη στιγμή των πυροβολισμών είχε ακούσει φασαρία, αλλά βγαίνοντας από το σπίτι δεν κατάφερε να δει το δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο είχε συνεργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Χτες

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Χτες

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Χτες

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.