E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάτι: Στον ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας

Συνεχίζονται οι απολογίες

Μάτι: Στον ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/7/2020 | 09:24

Υπό το βάρος των συγκλονιστικών αποκαλύψεων, αλλά και υπό τα μαύρα σύννεφα της αναβάθμισης των κατηγοριών από πλημμελήματα σε κακουργήματα να αιωρούνται πάνω από την πρώην Σχολή Ευελπίδων, θα προσέλθει σήμερα να απολογηθεί στον ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος είναι ένας εκ των 20 κατηγορουμένων, για την τραγική εκείνη ημέρα του Ιουλίου του 2018 που από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική έχασαν την ζωή τους 102 συνάνθρωποι μας.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου αντιμετωπίζει, αρχικά, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος, αν και οι κατηγορίες θα οριστικοποιηθούν και θα προσωποποιηθούν μετά το πέρας των απολογιών ατομικά για κάθε έναν από τους 20 κατηγορουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση για το Μάτι -και στον οποίο θα προσέλθει σήμερα, ο κ. Μπουρνούς- έχει ζητήσει για δεύτερη φορά, να αναβαθμιστούν τα αδικήματα σε βάρος των 20 από πλημμελήματα σε κακουργήματα, με συμπληρωματική δίωξη σε βάρος τους για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες κατά συρροή, με σοβαρές ενδείξεις ενδεχόμενου δόλου.

Επί του νέου αιτήματος του κ. Μερνέρη αναμένεται απάντηση. Αν και με τα έως τώρα δεδομένα, όπως λένε εισαγγελικοί κύκλοι, το αίτημα θα γίνει δεκτό. Κατά συνέπεια, οι 20 κατηγορούμενοι θα είναι αντιμέτωποι με κατά πολύ μεγαλύτερες ποινές, οι οποίες μάλιστα δεν επιδέχονται αναστολής.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου αναμένεται να ζητήσει και θα λάβει προθεσμία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως έγινε και με τον πρώην Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, οι συνεχείς αποκαλύψεις και μαρτυρικές καταθέσεις για τραγικές παραλήψεις την μαύρη εκείνη ημέρα, αλλά και για τους εν συνεχεία εκβιασμούς, ώστε να συγκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές αυτού του ανθρώπινου δράματος που συγκλόνισε όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά τον πλανήτη, δεν έχουν τελειωμό.

Άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά, άνθρωποι που έδωσαν όρκο στο Σύνταγμα, να υπηρετούν την Πατρίδα και την κοινωνία, είτε αδράνησαν εγκληματικά, είτε δεν ήταν στις επιτελικές θέσεις τους, είτε δεν έδωσαν τις πρέπουσες εντολές για να σωθούν άνθρωποι και περιουσίες και να αποτρέψουν οικολογικές καταστροφές που θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να αποκατασταθούν και εάν αποκατασταθούν.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες καταθέσεις (οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την υποβολή του νέου, δεύτερου, αιτήματος αναβάθμισης των κατηγοριών από την πλευρά του 6ου τακτικού ανακριτή) του πρώην και νυν αρχηγού ΓΕΕθΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και Κωνσταντίνου Φλώρου οι οποίοι κλήθηκαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες μετά τις αποκαλύψεις του δικαστικού πραγματογνώμονα του ΠΣ Δημήτρη Λιότσιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο αρχηγοί στις καταθέσεις του επισήμαναν ότι δεν τους ζητήθηκε την κρίσιμη εκείνη ημέρα να στείλουν εναέρια μέσα από το ΕΣΚΕ, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Μάλιστα έκαναν σαφές ότι με δική τους πρωτοβουλία έστειλαν τα σωστικά μέσα, τα οποία πήγαν στη θαλάσσια περιοχή για να περισυλλέξουν τον κόσμο που βρισκόταν ήδη στη θάλασσα με μεγάλη καθυστέρηση.

Παράλληλα, σύμφωνα, με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία από το 4ο Τάγμα στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας υπήρχαν διαθέσιμα την μέρα της φονικής πυρκαγιάς 5 ελικόπτερα τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν εγκαίρως για την κατάσβεση της φωτιάς που αρχικά κατέκαιε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νταού Πεντέλης, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Δεν πρέπει να παραληφθεί, ότι, ο ανακριτής μετά από έρευνες των τελευταίων ημερών έχει συλλέξει συνομιλίες από τον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», ενώ έχει και άλλα συγκλονιστικά στοιχεία από τις συνολικά 8 εφόδους που έχει ήδη πραγματοποιήσει στο ΠΣ και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 8 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 8 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 8 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.