E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μειωμένα ενοίκια: Προς νέα παράταση το μέτρο για την εστίαση και τον τουρισμό

Κάλεσμα Σταϊκούρα σε ιδιοκτήτες – ενοικιαστές για να αναπροσαρμόσουν τα ενοίκια στα νέα δεδομένα της αγοράς

Μειωμένα ενοίκια: Προς νέα παράταση το μέτρο για την εστίαση και τον τουρισμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/7/2020 | 10:09

Το ενδεχόμενο νέας παράτασης, έως τον Σεπτέμβριο ή ακόμα και τον Οκτώβριο για τα μειωμένα - κατά 40% - ενοίκια που καταβάλουν οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης εξετάζει η κυβέρνηση, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απευθύνει κάλεσμα στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών να προχωρήσουν από κοινού σε αναπροσαρμογή των μισθωμάτων στα νέα δεδομένα της αγοράς!

Το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος, που επεκτάθηκε για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020, αφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Όμως, επειδή η τουριστική σεζόν συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο (και για μερικούς προορισμούς ακόμα και τον Οκτώβριο) το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει για 1-2 μήνες το μέτρο της μείωσης των ενοικίων για την εστίαση και τον τουρισμό (ίσως και για τους άλλους κλάδους) μαζί με την χορήγηση της αποζημίωσης 30% επί της απώλειας στο εισόδημα (η οποία συμψηφίζεται με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικά συμφωνητικά όπως είναι τα μισθώματα ακινήτων. Για το λόγο αυτό απευθύνει κάλεσμα στους συλλογικούς φορείς ιδιοκτητών και ενοικιαστών να προσχωρήσουν από κοινού σε διαπραγματεύσεις για την αναπροσαρμογή των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση που αφήνει ο κορωνοϊός.

Η ΠΟΜΙΔΑ από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από την πλευρά των ενοικιαστών, έχουν καταθέσει κοινή πρόταση για οικειοθελείς μειώσεις στα ενοίκια με αντιστάθμισμα τη μείωση των φόρων για τους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, οι φορείς ζητάνε να υπάρξει ρύθμιση που να προβλέπει ότι όσοι ιδιοκτήτες κρίνουν οι ίδιοι και αποδέχονται οικειοθελώς να συνεχιστεί προσωρινά η μείωση ενοικίου μέχρι το πολύ 31.12.2020 και μέχρι το πολύ 40%, (και μετά να ισχύσει το πλήρες μίσθωμα), να έχουν ως κίνητρο την ίδια ελάφρυνση που το κράτος έδωσε και σε εκείνους που τους μείωσε αναγκαστικά τα μισθώματά τους.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιας «οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν θα θιγούν στο παραμικρό από ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο δεν θα τους αφορά. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα είναι ελεύθερος να κρίνει τι τον συμφέρει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, και όχι πλέον υποχρεωμένος να υποστεί αναγκαστική μείωση στο μίσθωμά του».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εξήγηση πίσω από τα βαμμένα κόκκινα πρόβατα στην Κρήτη

Σήμερα

Γιατί οι κτηνοτρόφοι βάφουν τα πρόβατά τους

Τι θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο συσσίτιο των φαντάρων: Θα λαμβάνουν ημερησίως έως και 3.200 θερμίδες

Σήμερα

Βάσει του νέου δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχει διαφοροποίηση στο διατροφολόγιο των στρατεύσιμων ανάλογα με τη σωματική καταπόνηση και το στάδιο της εκπαίδευσης

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.